image

İdeal Gençlik Topluluğu, Batman üniversitesi rektörü Prof.Dr. Abdüsselam ULUÇAM’ı makamında ziyaret etti.

KURULUŞ AMACIMIZ İDEAL BİR GENÇLİĞİN İNŞASI

Ziyarete İdeal Gençlik Topluluğu yönetim kurulu üyelerinden M.Şah AFŞİN,Servet ÇETİZ, Basın ve Yayın sorumlusu Metin BATİ ve topluluğun ikinci akademik danışman hocası Araştırma Görevlisi Ömer İMİR katıldı. Ziyaret olumlu bir havada gerçekleşti. Sebeb-i ziyaretlerini birebir tanışmak ve topluluk hakkında bilgi vermek olduğunu söyleyen topluluğun ikinci akademik danışman hocası Arş. Grv. Ömer İMİR tanışma faslından sonra konuşmasına şöyle devam etti ,’Öncelikle bizi kabul ederek bu değerli vaktinizi bize ayırdığınız için çok teşekkür ederiz Neden İdeal Gençlik Topluluğunu kurma gereği hissettik?  Bizler üniversite gençliğinin büyük bir boşlukta olduğunu fark ettik ve üniversitenin sadece derse gir-çık olmadığını, öğrencilerimizin sosyal, kültürel, ilmi ve manevi olarak da takviye edilmesi gerektiğini gözlemledik. Bu doğrultuda üniversite gençliğinin hem kendine hem de topluma faydalı bir fert olması için bir nebze de olsa bu amaca hizmet edecek sosyal etkinlikler yapmak için böyle bir topluluk kurduk. Yani kısacası üniversite gençliğine İdeal bir genç nasıl olmalı? Sorusunun cevabının ne olduğunu göstermek istedik.’ dedi.

KISA SÜREDE BİRÇOK ETKİNLİĞE İMZA ATTIK

İMİR konuşmasının devamında 2014 Ocak ayında kurulmasına rağmen yaptıkları birçok etkinlik hakkında bilgi verdi. ‘İlk etkinliğimiz olarak İdeal Gençlik konulu konferansı gerçekleştirdik. Daha sonra Halepçe Katliamı konulu fotoğraf sergisi, Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (sav) konulu konferans, Mısır’da ki İdam Kararlarını protesto amaçlı basın açıklaması ve kahvaltı programı gerçekleştirdik. Ayrıca Soma Maden Faciası’na duyarsız kalmayarak hazırladığımız taziye brandalarını merkez ve Batı Raman kampüslerine astık. Bu yaptığımız etkinlikler öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Planladığımız halde yapamadığımız bazı etkinliklerde oldu. Programda görev alan öğrencilerimiz özgüven, sosyal girişimcilik ve kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandı. ‘ dedi. İMİR bu yıl yapmayı düşündükleri programlar hakkında da bilgi verdi.

BİZİ ENGELLEMEK İSTEYENLERE ALDIRMAYACAĞIZ

İdeal Gençlik Topluluğu yönetim kurulu üyelerinden ServetÇETİZ de Mısır’daki İdam kararlarını protesto amaçlı yaptıkları basın açıklaması hakkında ayrıntılı bilgi vererek ‘Bizler bu tür sosyal çalışmalarımıza tüm azim ve kararlılığımızla devam edeceğiz. Her ne kadar bu güzel çalışmalara engel olmak isteyen birileri çıksa da biz her zaman sağduyumuzu koruyacağız. Aynı zamanda yıkıcı değil her zaman yapıcı tutumumuzu sergileyip Batman Üniversitesinin her zaman en güzel ve olumlu etkinliklerle anılmasına katkı sağlayacağız.’ Dedi. Çetiz konuşmasının devamında her türlü eleştiriye açık olduklarını belirterek ‘Hocalarımızın tavsiye ve eleştirileri bizim için çok değerlidir.’ Dedi. Son olarak ÇETİZ bu tür etkinlikler için kendilerini desteklemelerini talep etti.

SİZLERİ DİNLERKEN MUTLU OLDUM

Buna karşı Rektör Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM ziyaret heyetini ilgiyle dinleyerek bu tür görüşmeleri sık sık yapmak istediklerini fakat zaman sıkıntısından dolayı bunu gerçekleştiremediklerini söyledi. ULUÇAM konuşmasının devamında  ‘Sizi dinlerken çok mutlu oldum. İnsanın kendi eliyle ürettiğinden daha güzel bir şey olamaz. Bu konuda sizi takdir ediyorum.’ Dedi. Topluluğun 12 Kasım’da yapacağı Bilim Din ile Çelişir mi? Konulu konferansa davet edilen ULUÇAM ‘Katılmayı çok isterdim fakat gün boyu dersim olduğu için katılamayacağım.’ Dedi. Ziyaret heyeti ULUÇAM’a topluluğun tanıtım broşürünü ve hazırladıkları raporu verdikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Vedat Aydın

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *