image

 

TPAO'nun ihale ile aldığı 162 araç, ihale bitiminde şirket tarafından istenince araçlardan 43'ünün kendilerine ait olduğunu iddia eden araç sahipleri, eylem yaptı. Araçlarının ellerinden alınmak istendiğini iddia eden şahıslar ne pahasına olursa olsun araçlarını vermeyeceklerini söyledi.

 

Batman’da ihale ile özel bir şirket tarafından Batman Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) verilen 162 araç, ihale süreci bittiği içinyeni şirket tarafından geri alınmak istendi. Bunun üzerine eylem yapan bazı şahıslar araçlardan 43’ünün şirkete değil kendi şahıslarına ait olduğunuiddia etti.

HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

TPAO Bölge Müdürlüğü’nde işçiler adına konuşan taşeron Orhan Gültekin, “Ben Şanlıurfa’da bulunan özel bir şirketin Batman temsilcisiyim. Bu firma iflas etti. Araçlarımızı Gaziantep’te faaliyet yürüten özel bir firmaya devrettiler. Araçları alan yeni firma sahibi araçlarımızın paralarını bizlere ödeyeceğini taahhüt etti. İş bittikten sonra bu firma bize ne araçları ne de paralarımızı vereceğine dair bir şey söylemiyor. Bizde araçlarımız için bir araya toplandık. Elimizden gelse ya bizi öldürecekler ya da bu arabaların buradan çıkmasına izin vermeyeceğiz. 162 aracın 43 tanesi bizimdir. Resmi olarak elimizde bir belge yok ama Gaziantep’teki şirket 5 şahit huzurunda bize taahhütte bulundu.” dedi. 

Daha sonra işçiler adına konuşan Kutbettin Alparslan Orhan Gültekin’i doğrulayan açıklamalarda bulundu. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *