image


Batman'da 1998 yılında aldıkları yetki belgesiyle kentte su sayaçlarını test eden tek Yetkili Test İstasyonu olduklarını ifade eden Ersöz, su sayaçlarının sıcak sudan, soğuk havalarda don düşmesinde ve kireçli sudan kaynaklı arızalandığını söyledi.

Arızalanan su sayaçlarını teste tabi tuttuklarını söyleyen Ersöz, su sayaçlarının arızalı olması durumunda yeni su sayacının takılması önerisinde bulunduklarını ifade etti.

Yaklaşık 30 yıldır sürdürdüğü mesleğini oğluna öğreterek sürdürdüklerini belirten Ersöz, Belediyenin gözetimi altında su sayaçlarını kontrol, test ve ettikten sonra kuruma detaylı bilgi verdiklerini belirti.

"30 YILDIR BU MESLEĞİ YAPIYORUM"

Su sayaçlarının test işlemini Batman'da yapan ilk kişilerden olduklarını belirten Ersöz, "Tesisatçı olarak mesleğe başlamıştım sonrasında ise su sayaçları ayar istasyonunu açmak için resmi yerlere başvurdum. Şu anda su sayaçları satış yetki belgesi ve yetkili servisiz. İş yerimiz yetkili memurlar tarafından üç yılda bir denetleniyor. Resmi olarak su sayaçlarıyla ilgili test makinemizde bulunaktadır. 30 yıldır bu mesleği yapıyorum ve Batman'da ilk bu işi yapan kişilerdeniz." dedi.

"MESLEĞİMİZDEN RAZIYIZ ÇÜNKÜ BURADA MİLLETE HİZMET EDİYORUZ"

Su sayaçlarının eskisi gibi tamir edilmediğini değişim yoluna gittiklerini söyleyen Ersöz, "Mesleğimiz tesisatçılıktır, su sayaçları da mesleğimizin bir koludur. Belediyenin gözetimi altında su sayaçlarını kontrol ve test ettikten sonra detaylı bilgi veriyoruz. Şu anda çoğunlukla arıza veren su saatlerinde değişim oluyor. Çünkü eski sayaçların eskisi gibi tamir edilmesi uygun görülmüyor. İşlerimiz eskiye oranla yoksa da yine de şükrediyoruz. Mesleğimizden razıyım çünkü burada millete hizmet ediyoruz. Mesleğimize bir oğlumla beraber çalışarak devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

"ARIZALI SAATLERİN KAYITLARINI BELEDİYEYE BİLDİRİYORUZ"

Su saatlerinin genel arızalarının sıcak sudan ve havaların soğumasıyla don düşmesinden kaynaklandığını belirten Ersöz,  "Bunların dışında kirli sudan ve kireçlemeden dolayı bozulurlar. Daha önceki yıllarda don düşmesinden dolayı çok su saati değiştirdik ama şu anda en çok kireçlenmeden dolayı su saatleri arıza veriyor. Bize gelen arızalı saatlerin kayıtlarını belediyeye bildiriyoruz. Vatandaşlara tavsiyemiz arızalı su sayaçlarından dolayı yüksek gelen su faturalarının üstünde sayaç arızalı ibaresi görüldükten sonra mutlaka bizlere başvurmaları gerekmektedir. Aynı zamanda yeni binaların su sayaç kolektörlerini de istenilen ölçülerde yapıyoruz." diye konuştu.

"ESKİDEN SU SAYAÇLARININ TAMİRİNİ YAPIYORDUK"

Babasıyla beraber su sayaçları yerinde çalışan Alaattin Ersöz ise şunları söyledi. "Bu mesleği babamdan öğrendim. Babam 1980'lı yıllarında su tesisat işini yapıyordu. 1998 yılından beri burada babamla beraber kalıyorum. Eskiden su sayaçlarının tamirini yapıyorduk. Şu an Batman'da su sayaçları bakım ve ayarlarını yapan tek yetkiliyiz. Belediye gözetiminde su sayaçlarının testlerini yapıyoruz. Testlerde su sayacı bozuk çıktığında değişimle yeni su sayacıyla sonlandırıyoruz." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *