image

Mitinge katılan siyasilerden HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, yapılan saldırıların kendilerine bir fayda vermediğini belirterek "Burada toplanmamızın sebebi İslam düşmanlarının mukaddesatımıza saldırılarıyla ilgilidir. Doğrusu, gönül isterdi ki mukaddesatımıza hakaret edenlerin ellerinin kırılması, bedenlerinin yere indirilmesiydi ama şu an uzaklardayız ve elimizden tek gelebilen tepkilerimizi bu şekilde dile getirebilmektir. Dua, zikir ve belki Kur'an'a sahip çıkmakla tepkimizi dile getirebiliriz. Kafirler şunu iyi bilsin ki tarihte ecdatları bunu denedi, İslam'a ve mukaddesata olan düşmanlıkları onlara bir fayda vermedi." ifadelerini kullandı.

Turgut, "Firavunlar nasıl ortadan gittiyse, ebu cehiller cehennemin dibini boyladıysa bunlarda ıslah olmamaları durumunda inşallah Müslümanların elleriyle kahr-u perişan olacaklar. Temennimiz bu saldırıların İslam ümmetinin gaflet uykusundan uyanmasına; Müslümanların birliğine, beraberliğine, ittihadına, şuurlanmasına, kendi aralarındaki ihtilafı bitirip İslam sancağı altında hak ve adalet üzere birleşmelerine vesile olur inşallah." temennisinde bulundu.

“KUR'AN'IN YAKILMASI MAĞLUBİYET DEĞİLDİR, ASIL MAĞLUBİYET ONLARA BENZEMEMİZDİR"

"Tarih boyunca İslam'a saldırı yapılmış ve yapılacaktır" diyen İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçın, "Bu saldırılar bazen silahlı olmuş ve Müslümanların ülkelerin, canlarına, namusuna ve mallarına yönelik gerçekleşmiş bazen de sadece mukaddesata hürmetsizlik şeklinde olmuştur. Bu gösteriyor ki hiçbir zaman küfür milletinden Müslümana dost olmaz, nitekim ayeti kerimede sabittir. Onların bizden razı olmadığı gibi kıyafetimiz, hareketimiz ve sözlerimizle onlara benzesek dahi bizden razı olmazlar. Dinimizin adı İslam olduğu müddetçe onlar hep düşman kalacaklar ve düşmanlıklarının gereğini yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Özellikle günümüzde İslam'ı araştıranlar İslam'ı benimsediğinin altını çizen Yalçın, "Hatta bilim adamlarından ileri gelenlere, gençlerinden müzisyenlerine hayattan zevk alamayanlar araştırmaya girdiklerinde İslam'la tanışıyorlar. Onlar bunu hazmedemediklerinde bazen bu şekilde alçakça hareketlere başvuruyorlar. Ebrehe hadisesinde olduğu gibi Allah muhakkak kitabını da dinini de muhafaza edecektir. Burada bize düzen ise görevimizi yapmaktır. Asıl mağlubiyet birisinin Kur'an'ı veya köy ve şehirleri yakması ile insanlarımızı şehid etmesi değil; asıl mağlubiyet bizim ahlakça, örf ve adetçe kafirlere benzememizdir, onların gelenekleriniz kendi aramıza getirmemiz ve onunla hareket etmemizdir." dedi.

Programı düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini ileten Özlem Ajans ilahi ses sanatçılarından Mahfuz Aytekin, Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemini yapanları ve destekleyenleri lanetlediğini ifade ederek yapılan bu kötü eylemlerin ümmetin dirilmesine, uyanmasına ve birlik ile beraberliğine vesile olması temennisinde bulundu.

"BİZLER ARTIK KUR'AN'IN MESAJINI ANLAYARAK YAŞAMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR"

Bugün Müslümanların bir araya toplanmasının yegane sebebi Allah'ın kelamına yapılan hakaret olduğunu dile getiren Molla Muzaffer Karavil, "Biz Müslümanlar artık gözümüzü açmamız ve meselelere Kur'an'ın nuruyla bakmamız lazım. Hiçbir zaman Yahudi ve hristiyanlar Müslümanlara dost olmamıştır. Artık Allah'ın bizlere mes'ul olarak yüklemiş olduğu bu Kur'an'ın mesajını anlayarak yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bundan dolayıdır ki Allah'ın düşmanlarını dost edinmeden, düşmanlarını düşman ve dostlarını da dost edinerek İslami şuur ve bilince ermemiz lazım." dedi.

Karavil, "Onlar yaşantımıza, ticaretimize müdahale ederken artık gözümüze sokarcasına mukaddesatımıza el uzatıyorlar. Şayet biz uyanmaz, şuurlanmaz ve bilinçlenmezsek mahşer günü Allah'a hesap veremeyeceğiz. Başta Kur'an olmak üzere mukaddesatlarımız bizlere şehadet edecek ama aleyhimize şehadet edecektir. Elhamdülillah Müslümanların sayısı az değil ama şuur sorunumuz vardır." diye belirtti. (İLKHA)




0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *