image

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu AleyhiVesellem), "Ya Rabbi, Receb ve Şaban'ı bizler için mübarek kıl ve biziRamazan'a eriştir" diye dua ederek karşıladığı mübarek üç aylar başladı.

Recep ayında, Regaip ve Mi'râc; Şaban ayında Berat; Ramazanayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı geceyi içinde barındıran üç aylar, duave yakarışların Allah'a arz edilmesi, pişmanlık gözyaşlarıyla günahlarınyıkanması, yapılan ibadet ve taatlere verilen sevabın katlanması bakımındankaçırılmayacak bir fırsattır.

Konuyla ilgili konuşan Molla Nizamettin Yaçin, inanan birinsan Peygamberimizin müjdelediği, önerdiği ve tavsiye ettiği bu aylara dahaçok kendini vermesi, zikrinden ibadetinden, hayatını düzeltmesinden vesorumlulukları yerine getirilmesinden diğer aylara göre daha çok rağbet etmesigerektiğini belirtti.

"ÜÇ AYLAR RAMAZAN AYINA GİRME MÜJDESİNİ VERİYOR"

Üç ayların ayrı bir önemi konumu ve durumu olduğunu belirtenYaçin, "Önemli olan insanların hayatıdır. Hayatın her sahnesi her zamanher ayı ve vakti daha önemlidir.  Ömür içerisindeki bazı zamanlardan dahagüzel bir şekilde istifade edebilmemiz için Allah Resul'ünün bazı uyarıları vemüjdeleri vardır. Müjde ve uyarıları için daha çok gayret etmemiz gerekir. Üçayların bize Ramazanın ayının ne kadar önemli olduğu vurgusunu yapıyor. ÇünküRamazan ayı Kur'an'-ı Kerimin indiği bir aydır. İşte bu önemli aya varmadanönce bazı ruhi tedbirleri ve terbiyeleri almak gerekir. Gayri İslami bir hayatgeçirenlerin bu aylara girişleri ile ben sadece bunlardan kazanırım düşüncesiçok yanlış bir düşüncedir. Çünkü ömrün her saati ve sahnesi Müslüman insan içinçok önemli bir zamandır." dedi.

"RAMAZAN AYINDA GEREKEN NASİBİ ALABİLMEK İÇİNHAZIRLIKLAR YAPMAMIZ GEREKİYOR"

Üç aylarda daha gayret etmemiz gerektiğini söyleyen Yaçin,"Üç ayların içinde kandiller vardır. Önümüzde Regaib kandili var. Regaibkandili rağbetten dünyadan daha fazla Allah'a yönelmektir. İnanan bir insanPeygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) müjdelediği önerdiği ve tavsiyeettiği bu aylara diğer aylardan daha çok kendini vermesi zikrinden ibadetinden,hayatını düzeltmesinden ve sorumlulukların yerine getirilmesinden diğer aylaragöre daha çok rağbet etmesi gerekiyor.  Bu rağbet ve aşkla ruhi birhazırlık şeklinde Ramazana girer. Bu şekilde Ramazana giren insanın durumu ilegafil bir şekilde Ramazan ayına giren bir insanın arasında büyük bir farkvardır. Özellikle Ramazan ayında gereken nasibi alabilmek için bu hazırlıklarıyapmamız gerekiyor." diye belirtti."

Dünyaya gelişimizin amacı Allah'a kulluk olduğunu belirtenYaçin, "Üç aylar için kendimizi hazırlamamız ve bu aylarda diğer aylardandaha fazla yapmış olduğumuz ibadetlerimizi artarak yapmış olduğumuz yanlış vehatalarımızdan tövbe ederek ve istiğfar ederek hayatımıza yansıyacak birşekilde giriş yapmamız lazımdır. Eğer diğer aylara nazaran bir değişimolmuyorsa sadece üç aylar ismiyle bu aylara girmesiyle insanın kendisine birfaydası olmaz. Aylar nasıl farklı müjdeler vermişse insan o aylarda diğeraylara nazaran farklı bir giriş yapmasıyla büyük sevaplardan mahrum olmaz dahafazla sevap elde eder." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *