image

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde Batman'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasından dolayı "Kur'an-a sahip çık" temasıyla büyük bir miting düzenlendi. Mitinge Batman ve çevre il ve ilçelerden yediden yetmişe on binlerce Kur’an muhafızı katıldı.

Her yaştan kadın ve erkek on binlerce kişi yapılan konuşmaları dinledi, günün anlamı ile ilgili söylenen ilahilere eşlik etti. Alandan sık sık, “ Xweda! Xweda! Ey Xweda ! Ev can ji boy te feda, Kur’an ! Kur’an! Ey Kur’an ev can ji boy te qurban” nidaları yükseldi.

Mitinge katılanlar duygularını paylşarak, Kur’an’a feda olmaya hazır olduklarını söylediler.

“KAFİRLERİN BU TÜR EYLEMLERİ MÜSLÜMANLARIN UYANMASINA VESİLE OLUYOR”

Abdulvahap Yıldız, “Kafirleri lanetliyoruz. Bugün biz bunlara karşı çıkıyoruz. Çünkü Müslümanlar buradadır. İslam Dini yücedir. Kimse onu küçük düşüremez. Kafirler çoktur ama mağluptur. Galip olanlar Müslümanlardır.  Kafirlerin bu tür eylemleri Müslümanların uyanmasına vesile oluyor. Çünkü Müslümanlar uykudadırlar. Müslümanlar vahdeti ortaya koymalıdır. Rabbimiz Kur’an ve iman gölgesi altında vahdeti nasip etsin. Bu program İslam’ın büyük bir nimetidir. Müslümanlar bir araya gelmektedir. Güzel bir nimettir. Birlik olunup küfre karşı büyük zaferler kazanılabilir. “Ifadelerini kullandı.

"İSTEDİKLERİ KADAR ÇIRPINSINLAR YİNE DE İSLAM GALİP GELECEKTİR"

Bedrettin Şen, “Öncelikle burada toplanan bütün din kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin.  Buna canı gönülden inanıyorum ki ; İslam galip gelecektir. Allah-u Teala bunu vadetmiştir. İslam galip gelecektir. İstedikleri kadar çırpınsınlar yine de İslam galip gelecektir. Programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Sonuçta din kardeşlerimizin birliğine ve beraberliğine vesile olduğu için düzenleyen ve katkı sağlayanlardan Allah razı olsun.” dedi.

"KUR’AN-I KERİMİMİZE SALDIRANLAR BUNU İYİ BİLSİNLER Kİ , KİMSE KUR’AN’I YOK EDEMEZ"

Mehmet Sait Yıldız, “Allah’ın izniyle bugün küfrün yok olacağı gün olacaktır. Kur’an-ı Kerimimize saldıranlar bunu iyi bilsinler ki , kimse Kur’an’ı yok edemez. Bu nedenle çocuklarımız ve gençlerimiz Kur’an-ı hıfz etmekle muhafız olacaklar.  Allah- u Teala onları perişan etsin. Müslümanların birlik ve beraberliğini muhafaza etsin.” şeklinde konuştu.

"KAFİRLER İSLAM’IN DÜŞMANIDIRLAR"

Mehmet Başdemir, “Bu gavurlar Kur’an-ımızı yakıyorlar. Bu gavurlara başkaldırıp onlara tepki amaçlı geldik buraya. Parmaklarımızı, bulduğumuz yerde onların gözüne sokacağız.  Buradakilerin hepsi bizim kardeşimizdir. Fakat kafirler asla. Kafirler İslam’ın düşmanıdırlar. Allah hepsinden razı olsun.” diye belirtti. 

“BU SALDIRILARA EN BÜYÜK CEVABIMIZ KUR’AN'I HAYATIMIZA TATBİK ETMEKTİR”

Kur’anın hükümlerinin hayatımızın her alanında olması gerektiğini belirten M.Selami Altun, “Bugün mübarek kitabımız Kur’an-ı Kerim'e sahip çıkmak için buraya geldik. Elhamdülillah toplumun her kesiminden mitinge iştirak edildi. Bu Kur’an tüm Müslümanlarındır. Onları temsil ediyor. Bizi Rabbimize ulaştıran ve kendisinde şüphe olmayan kitabımızı Allah-ü Tela muhafaza edecektir.  Biz de sahip çıkmalıyız ki, Allah’ın rızasını kazanalım ve ak bir yüzle ahirette onun huzuruna çıkalım. Bu saldırılara en büyük cevabımız Kur’anı hayatımıza tatbik etmektir. Yoksa sadece sloganlarla bu iş olmaz. Kur’anın hükümleri hayatımızın her alanında olmalı. Evimizde, sokağımızda, ticaretimizde olmalı ki kurtuluşa erebilelim. Rabbim buraya gelenlere Kur’an-ı şefaatçi kılsın. Allah kabul eylesin.” İfadelerini kullandı.

“GEREKTİĞİ ZAMAN KUR’AN İÇİN CANIMIZI DA SEVE SEVE VERİRİZ”

Yakup Nart, “Bugün Kur’an için toplandık burada. Belki şu an yaptığımız ufak bir şeydir. Elimizden bu geliyor. Ama zalimler şunu unutmasınlar, emin olsunlar ki gerektiği zaman canımızı da seve seve veririz. Oraya gitmeye imkânımız yok belki bunu yapamıyoruz, ama gün gelirse Allah’ın izniyle bu yolda canımıza da veririz. Sabrımızı zorlamasınlar. Müslümanlar daha bitmedi. Allah’ın izniyle zafer inananlarındır, zafer Müslümanlarındır. Kafirler de cehennemin dibine gidecektir.” dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *