image

Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı Genişletilmiş İl Divan Toplantısını GİK üyesi Fesih Bozan, İl Başkanı Mustafa Yıldız ve partililerin katılımıyla gerçekleştirdi.  

Açılış konuşmasını İl başkanı Mustafa Yıldızın yaptığı il divan toplantısında GİK üyesi Fesih Bozan, ülke ve Batman gündemi hakkında partinin görüşlerini belirtiler.

Bozan açıklamasında, “Konuşmama başlarken öncelikle İsveç’in, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına izin vermesini ve yakılmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu bir nefret suçudur, tahriktir ve bir yerlere hizmettir. Özgürlük maskesi altında değil Kuranı Kerime, hiçbir dinin kutsalına böyle bir saldırının yapılması kabul edilemez.” Dedi.

Bozan, “Bununla beraber şunu da hatırlatmak isterim ki, Kuranı Kerim’in yakılmasına karşı çıkanların, Kuran’ı Kerim’in emir ve yasaklarının çiğnenmesine de karşı çıkmaları gerekiyor. Çünkü Kur’an-ı Kerim sadece hürmet edilen ve okunan bir kitap değil aynı zamanda anlaşılması ve yaşanması gereken bir kitaptır. Örneğin Kuranı Kerim’in yasakladığı haksızlık, zülüm, adaletsizlik, faiz, kul hakkı yemek, yolsuzluk, rüşvet, torpil, adam kayırma, ırkçılık… bu konularda neredeyiz” dedi. M. ŞERİF DURMAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *