image

Kur'an Nesli Platformu, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı telin etmek için bugün Batman'da yoğun bir katılımla "Kur'an'a sahip çık" mitingi düzenledi.

Miting, başta Arap medyası olmak üzere dünya medyasında geniş yankı buldu.

Twitter'da 19 milyon 845 bin takipçisi olan El Cezire, mitingi, "Türkiye'de binlerce kişi İsveç'te Kur'an'ın yakılmasını protesto etti" başlığıyla servis etti.

Haberin detayında mitinge Kur'an-ı Kerim okunarak başlandığı belirtilerek, mitingde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınayan ve Müslümanları Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmaya çağıran mesajlar verildiği kaydedildi.

Haberde, konuşmacılardan Molla Beşir Şimşek'in, "Avrupa'nın birçok kez Müslümanlara ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırgan tutumlarda bulunduğu", Kur'an-ı Kerim'in yakılması olayının "bireysel bir eylem olmadığı" yönündeki ifadelerine yer verildi.

ABD merkezli Arapça yayın yapan Al- Hurra kanalı da 3,6 milyonluk Twitter hesabı üzerinden mitinge ait video paylaşarak, "Danimarkalı bir göçmen karşıtı siyasetçinin, Türk büyükelçiliği yakınında Kur'an yakmasını protesto etmek için Türkiye'nin Batman kentinde binlerce kişi toplandı." ifadelerini kullandı.

Yemen, Kuveyt ve Filistin merkezli birçok medya organı da Twitter hesaplarından mitinge ait videolardan kesitler sundu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *