image

Kızıltepe ilçesinde uzun yıllardır ayakkabı tamirciliği esnaflığını yapan Saygın, yeni ayakkabı fiyatlarının oldukça yükseldiğini bundan ötürü insanların ikinci ele yöneldiğini eski ayakkabılarını tamir ettiklerini iade etti.

"Eski ayakkabılarını tamirciye getirenlerde rağbet artıyor"

Uzun yıllardır ayakkabı tamirciliği yaptığını aktaran Saygın, yavaş yavaş yeni ayakkabı almak yerine tamire ve ikinci ele yöneldiklerini belirterek, "Ben 1966 doğumluyum. 49 senelik bir esnafım. Ayakkabı tamiri, boyacılık vesaire işlerini yapmaktayım. Ayakkabılar genel anlamda pahalı olmuş. Pahalı olduğu için az bir eski ayakkabıları tamirciye getirenler var, biraz rağbet var bu anlamda. İnsanların yeni ayakkabı alamamaktan artık tamire yönelme durumu söz konusu oluyor. Çünkü pahalılıktan rahatça alamıyorlar. Yine de her şeyin hayırlısı olur inşallah, her şeyde bir hayır vardır." şeklinde ifade etti.

Saygın, bazı insanların hep lüks eşyalarla yöneldiklerini onun için de küçük esnafın kapatma eşiğine geldiği vurgulayarak, "Millet hep yeni lüks şeyler almak yerine eskiye dönük aldıklarıyla yetinseler şu anda bu durumda olmazdık. Bazı esnaflar kapatma noktasına gelmiş çünkü iş yürümüyor. Elektrik kira ve diğer girdi maliyetler derken küçük esnaf kapatma eşiğine gelmiş durumdalar. Zaten Coronavirüs nedeniyle de birkaç defa kepenk kapatma durumuna gelmiştik. Elektrik fazla geliyor, dükkân kirası fazla geliyor ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz artık." ifadelerini aktardı.

Bu konuda yetkililere seslenen Saygın, "Yetkililer bir an önce küçük esnaf için çözüm bulmalı ki küçük esnaf kalkınabilsin. Gerçekten bu tür esnaflar çok ezilmekte ve kapanma noktasına gelmiş durumdadır." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *