image

Kente farklı bir ambiyans katacak olan çalı türleri arasında: kış kartopu bitkisi, alev çalısı, papatya çiçekleri gibi türden çalılar yer alıyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı 10 kişilik ekiple Batman Park AVM - Dörtyol Kavşağı arasında sağlı sollu 2 bin 600 metre uzunluğundaki alana, 20 bin adet çalı fidanı dikiminin iki hafta sürmesi bekleniyor.

Mevsimsel hava koşullarına uygun ve eksi 15 santigrat dereceye kadar dayanıklı olan çalıların yüksek sıcaklardan da etkilenmediği belirtildi.

BAZI AĞAÇLAR SOĞUKTAN VE DONDAN KORUNMAYA ALINDI

Batman Belediyesi, mevsimsel hava şartları nedeniyle yaşanan don olaylarına karşı ağaçları korumaya alındı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelince kent genelinde 4 personel ile 50’nin üzerinde bulunan palmiye ve zeytin ağaçlarına uygulanan koruma örtüsü sayesinde ağaçların olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Batman kent genelinde refüj, dönel kavşak, bulvar ve park ve bahçelerde bulunan hassas ağaçları soğuğa karşı korumaya alan Batman Belediyesi, ağaçların dal ve yaprak kısmını ‘Don, Kırağı’ örtüsü ile kaplamaya başladı.

Mevsim sıcaklığının geceleri eksileri gördüğü Batman’da, don, kırağı örtüsü sayesinde ağaçların en az 4 derece ısı ile daha uzun ömürlü olması sağlanıyor.  EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *