image

Parti çalışmaları kapsamında Şırnak'a ziyarette bulunan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, il Teşkilatı ile birlikte Şırnak'ta çarşıyı dolaşarak esnafla sohbet etti.

Gabar Dağı'nda çıkan petrolün sevindirici olduğunu belirten Ramanlı, Şırnaklıların bu petrolden yararlanması için Rafinerinin kurulması gerektiğini belirtti.

Esnafların sorunlarını dinleyen Serkan Ramanlı, "Bugün Şırnak ilimizdeydik. Esnaflarımızla bir araya gelme fırsatı bulduk. Sıcak ilgiyle karşılaştık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Her yerde olduğu gibi Şırnak'ında belli başlı sorunları var. Ortak sorunlarımız hayat pahalılığı, enflasyon ve artan maliyeteler. Herkes bundan şikâyetçi. Özellikle Şırnak'ta diğerlerinden ayrı olarak 3 başlıkta tespit edebildiğimiz sorunlar var. İl başkanımızın da bize ifade etmiş olduğu gibi; birincisi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde branş doktorlarına ihtiyaç var. Branş doktorlarının özellikle kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinde artırılması gerektiğini ifade ettiler. İkincisi güvenlik gerekçesiyle iletişimi bozan, sıkıntıya sokan sinyal bozucular Şırnak'ta Çok ciddi bir problem haline gelmiş. İnternet şebekelerinde, telefon sinyallerinde ciddi bir zayıflama var. Hatta evdeki televizyon kumandası ve araba kumandasının bile sinyal kesiciler yüzünden kullanılamadığı yönünde şikayetler var.  Bu konuda yetkililerin de üzerine düşeni yapması lazım." İfadelerini kullandı.

"ŞIRNAK PETROLÜNDEN ŞIRNAKLILAR DA İSTİFADE ETMELİ"

Şırnak'ta Rafineri kurulması için yetkililere çağrıda bulunan Ramanlı, "Son olarak sevindirici bir haber var. Şırnak'ımızda Gabar Dağı'nda petrol bulundu ve ifade edildiğine göre Türkiye'de bugüne kadar keşfedilen en büyük rezerv Gabar Dağı'nda keşfedilen petrol rezervidir. Şırnaklıların ümidi kendisine yardım edecek, kendi sorunlarını dile getirecek siyasilerdir elbette. Biz de buradan hükümete ve ilgili bütün yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Şırnak'ta çıkan petrolün Şırnaklıların menfaatine kullanılması gerekiyor. Şırnaklıların bundan istifade etmesi gerekiyor. Bunun da en önemli ayağı Şırnak'a bir rafinerinin kurulmasıdır. Gabar dağında çıkan ve ülkenin en büyük petrol yatağı olan bir sahada petrol rafinerisinin olmaması büyük bir eksikliktir. Ümit ediyoruz yakın zamanda buraya da bir petrol rafinesi kurulur ve Şırnak petrolünden Şırnaklılar da istifade eder. Misafirperverliklerinden dolayı Şırnak teşkilatımıza ve Şırnaklı hemşerilerimize teşekkür ederim." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *