image

Öğrencilerin tatilde ders çalışmayı ihmal etmemelerini, eksikleri bulunan dersleri tekrar etmelerini ve bol bol kitap okumalarını isteyen Eğitimci Dişikırık, öğrencilerin tatil rehavetine asla kapılmamaları gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin bu süreçte mutlaka kendilerine de vakit ayırmaları gerektiğini ifade eden Dişikırık, ebeveynlerin de çocuklarıyla birlikte akraba ziyaretleri ve sosyal aktiviteler yapmayı ihmal etmemelerinin önemli olduğunu kaydetti.

"TATİL DEMEK SADECE DİNLENMEK DEĞİLDİR"

Öğrencilerin büyük bir heyecanla tatili beklediğini dile getiren Dişikırık, "Sömestr tatiliyle beraber öğrenciler büyük bir mutlulukla bekledikleri zamana kavuşacaklar. Özellikle tatil demek sadece dinlenmek demek değildir. Elbette ki 4 aylık yoğun bir tempodan sonra tatili dört gözle bekliyorlardır. Öğrenciler tatil başladığında sabahleyin biraz daha uyumak isteyeceklerdir." dedi.

"ZAYIF OLUNAN DERSLERİN TEKRARI YAPILMALI"

Öğrencilerden tatilde bol bol kitap okumalarını isteyen Dişikırık, "Öğrenciler tatillerini daha verimli geçirmeleri için şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum. İlk önce hem tatil hem dinlenme hem kitap okuma hem de aileleriyle zaman geçirmelerini istiyorum. Tatil sürecinde en az 3 veya 4 kitap okurlarsa iyi olur. Aynı zamanda zayıf oldukları derslerden de biraz tekrar yapmaları ve test çözmelerini tavsiye ederim." diye konuştu.

"AİLELER ÇOCUKLARINA ZAMAN AYIRSINLAR"

"Ayrıca aileleriyle akraba ve büyüklerini ziyaret edebilirler" diyen Dişikırık, "Şunu hiç unutmamak gerekir; ülkemizdeki salgın hastalığı da dikkate alarak, kişisel temizliklerine de dikkat etsinler ve hastalıklara karşı tedbirli olsunlar ki ikinci dönemde okullarına daha zihinde başlasınlar. Bir tavsiyem de anne ve babalaradır. Tabi ki anne ve babalar çocukları için her şeyin en iyisini istemekteler ama unutmasınlar ki onlar birer çocukturlar.

Aileler bu süreçte çocuklarıyla beraber sabahları kahvaltı yapsınlar, onlara zaman ayırsınlar. Umarım ki bu süreçte aileler çocuklarıyla geçirdikleri sıkı diyalogla birlikte çocuklarından daha iyi bir gelecek için istifade edecekler." ifadelerini kullandı.

"SAKIN HAYATIN BÖYLE RAHAT GEÇECEĞİNE ALDANMAYIN"

Öğrencilere zamanı asla israf etmemeleri tavsiyesinde bulunan Dişikırık, son olarak şunları söyledi: "Öğrenciler şunu hiç unutmamaları gerekiyor, bütün gelecek onlarındır. Bu yüzden kendi geleceklerine yatırım yapsınlar. Sakın bu hayatın böyle rahat geçeceğine aldanmasınlar. Burada kontrol etmeleri gereken en önemli unsur zaman unsurudur. Bu yüzden zamanın kıymetini bilmelidirler ve kendilerine güvensinler."(İLKHA)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *