image

Süreçle ilgili açıklamada bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, “Kuyubaşı/Cegeluwê Köyü halkının Fıstık bahçelerinin TOKİ'ye devredilmesi sorununu basınla paylaştıktan sonra G. Merkez yetkililerimizin Ankara'daki girişimleri sonucunda sorunun halledildiği müjdesini aldık, hayırlı olsun. Halkımızın sorunlarına koşmaya devam edeceğiz inşallah.” İfadelerini kullandı.

BAHÇE SAHİPLERİNDEN TEŞEKKÜR MESAJI

Kuyubaşı (Cegeluye) Köyünde fıstık bahçeleri bulunan köylüler adına açıklama yapan Zeydan BEYCAN ise, “Kuyubaşı (Cegeluye) Köylülerinin Fıstık Tarlalarının edilmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bilindiği üzere Kuyubaşı (Cegeluye) Köyünde fıstık arazilerine konut yapılacağı iddiaları ile gündeme gelen alanlar için köylüler olarak basına duyurular yapmıştık. Söz konusu fıstık tarlalarının TOKİ tarafından Milli Emlak’a  geri devredileceği haberini almış bulunmaktayız.  20 yıldır emek vererek diktiğimiz 30 binden fazla ağacımızın sökülme tehlikesinden kurtularak bu alanların ağaçlı olarak kalması kararı biz köylüleri fazlasıyla memnun etmiştir.” Dedi.

Sorunun çözümü için çaba sarf eden herkese teşekkür borçlu olduklarını söyleyen Beycan, “Bu sorunun çözümü için ilk günden beri  destek ve katkılarını sunarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunan başta  Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve HÜDA PAR yetkilileri olmak üzere  yanımızda olup mağduriyetimizin kalkmasına destek veren  STK temsilcilerine, meselenin kamuoyuna duyurulmasını sağlayan basın mensuplarına, ağaç seven duyarlı  Batman halkı ve tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı. EKREM GÜLŞEN

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *