image

Türkiye’nin en büyük bilişim organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan festival kapsamında; Bilişim Fuarı, Bilişim Teknolojileri Konferansları, Uluslararası Bilişim Kongresi (IIC2023), Kamu Bilişim Çalıştayı, Bilişim Akademisi, dene-yap atölye çalışmaları, ödül törenleri ve sosyal etkinlikler yapılacak.

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde önceki sene ilki düzenlenen ve kamu, özel sektör ve akademiden bilişim camiasının bir araya gelerek 3 binin üzerinde ziyaretçi ve alanında uzman yerli ve yabancı 20 konuşmacının ağırlandığı Bilişim Festivalinde, 25 firma stant açtı.

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Bilişim Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin Türkiye’nin en büyük bilişim organizasyonlarından birine ikinci defa ev sahipliği yapabilecek kapasiteye ulaşmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Bilişim alanında dünyada önemli gelişmeler ve değişimler yaşandığının altını çizen Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Festivale katılacak konuşmacılardan ve firmalardan alınacak bilgiler, üniversitemiz öğrencilerinin bilişim konusundaki bilgi dağarcıklarını önemli ölçüde artıracağını düşünüyorum. Elbette festival, sadece üniversitemiz öğrencilerine yönelik değil. Festivalin kapıları, konuya ilgisi olan Batman halkının ve gençlerinin yanı sıra bölge şehirlerindeki tüm ilgililere açıktır. Batman Üniversitesi kısa sürede tüm bileşenleriyle birçok alanda önemli kazanımlar elde etti ve kapasitesini her geçen gün artırdı. Bu tür nitelikli organizasyonların üniversitemizin ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirilebilmesi bizi daha da motive ediyor. Batman Üniversitesi olarak daha büyük organizasyonlar gerçekleştirebilecek enerji ve potansiyele sahibiz. İkincisi düzenlenecek festivalin de ilki gibi yoğun katılımlı ve verimli geçmesini diliyorum. Festivalin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

Festival hakkında konuşan Düzenleme Komitesi Başkanı Dr. Hafzullah İş ise Bilişim Festivali’nin bünyesinde barındırdığı fuar, konferans, kongre, çalıştay ve diğer etkinliklerle tüm kesimlere hitap ettiğini söyledi. Alanında uzman ulusal ve uluslararası düzeydeki birçok konuşmacıyı Batman’da ağırlayacaklarını ifade eden Dr. İş, festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle kamu bilişim profesyonellerini bir araya getirerek bu alandaki kurumlar arası iletişim, etkileşim ve iş birliklerini artırmaya ve somut proje çıktılarını almaya çalıştıklarının altını çizdi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *