image

Müslüman toplumun yönetiminin İslami, yönetiminin de Müslümanların elinde olması gerektiği vurgulanan derginin başyazısında, tarih boyunca aynı inanç sahipleri arasında dahi hükmün el değiştirmesinin yitirenler için büyük bir felaket ve yıkım olduğunun ortaya konulduğu hatırlatıldı.

Farklı inanç sahiplerinin birbirine üstünlük sağlamaları ve hükümlerini ele geçirmelerinin ise tarihin en karanlık dönemlerini oluşturduğu vurgulanan başyazıda, bir Müslüman toplum ya da beldede hükmün gayrimüslim biri tarafından ele geçirilmesinin ötesi olmayan bir felaket olduğu ifade edildi.

Yazıda, "Bir asra yakındır hem dünya genelinde hem de yaşadığımız coğrafyada Müslüman toplum ve beldelerin hükmü gayri Müslimlerin değil İslam düşmanlarının eline geçmiştir. Bu sadece Müslümanlar için değil tüm dünya için ötesi olmayan bir musibettir. Böyle bir toplum için elbette gülmek, eğlenmek, vakti heder eden unsurlarla ilgilenmek hatta helallerle vakti zayi etmek şer'an dürüst değildir. Büyük Rehberin; 'Dünya düzeni İslam’a göre kurulu değilse sorumlu Müslüman onu düzeltmekle mükelleftir.' Buyruğu aslında şeriatin bu konudaki emirlerini özetler mahiyettedir." denildi.

Derginin dosya konusu ile ilgili bir yazı kaleme alan Mehmet Şenlik, hükmün Müslümanların elinden düşmemesi için iç ahengi düzenleyen kuralların önemine vurgu yaptı.

Mehmet Beşir Varol ise hükmün İslamileşmesi ve dini bütün Müslümanların elinde olması için yapılması gerekenlerin şer'i boyutunu ele aldı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *