image

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi arasında imzalanan ve Batman Üniversitesi akademisyenleri tarafından ortaokul-lise öğrencilerine gönüllü ders verilmesi amaçlanan Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Eyüp CANER tarafından öğrencilere "Kültürel Miras" konulu bir ders verdi.

“Kültürel Miras" konulu derste Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerine Kültürel mirasın türlerinden bahseden Öğretim Üyesi CANER, kültürel mirasın tarihi bellek oluşturan, insanlığın ortak mirası olduğunu söyledi.  Yöresel giyim-kuşam, yeme-içme, oyunlar ve yapıların da birer kültürel miras olduğunu anlatan Öğretim Üyesi CANER, tarihi mirası yalnızca korumanın yeterli olmadığını, aynı zamanda gelecek nesillerin atası olma hesabıyla kaliteli eserler de inşa etmemiz gerektiğini belirtti.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen "Kültürel Miras" konulu ders öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi. EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *