image

Yapılan araştırmalara göre 2 ay boyunca düzenli olarak her sabah poğaça yiyen kişilerin vücuduna 2,5 kilo yağ ekleniyor. Bir adet poğaçanın verdiği kiloları yakabilmek için ise 7 bin 500 tempolu adım atmak gerekli. 

bir sade poğaçada bulunan besin değerleri ise şöyle;

100 gr. sade 1 poğaça, 40. 3 karbonhidrat içerir.

100 gr. sade 1 poğaça, 0. 5 protein içerir.

100 gr. sade 1 poğaça, 10. 4 yağ içerir.

işte sabahları poğaça yemenin zararları:

1) İçerisinde büyük ölçüde bulunan margarinden dolayı Kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyerek kalbin erken saatlerde yorulmasına neden olur.

2)  Şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Her türlü poğaça ve börek gibi yiyecekler hiperaktivite ve dikkat eksiliğini tetikliyor. BU yüzden de çocuklarda beyin gelişimini yavaşlatabilmektedir.

3) Kolesterolde anlık yükselmelere sebep olabilmektedir.

4) Mide rahatsızlıklarının başlamasına neden olur ve midesi hassas olan kişilerin tükettikleri sıcak poğaçalar midenin kısa sürede yanmasına daha sonrada  ağrımasına neden  olabilmektedir. 

5) Bağırsak sisteminde emilimi azaltarak bağırsak sisteminizde yavaşlamaya sebep olabilmektedir. 

6) Hızlı ve sağlıksız biçimde kilo alımına neden olur. Bilhassa sabahın ilk saatlerinde içerisinde bol miktarda yağ bulunan açma poğaçaların kullanılması insanların daha kolay kilo almasına yol açar . Bol miktarda yağ vücuda girdiği için alınan bu kiloların verilmesi de çok kolay olamamaktadır. 

Sağlıklı ve kaliteli bir kahvaltı yerine poğaça gibi sağlıksız atıştırmalıklar ile vücudumuzda fazladan yağ birikimine neden olacaktır. Özellikle bel çevresinde oluşan bu yağlanmanın, pek çok sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini bilmekte fayda var. 

Sabahları Protein ve lif kaynaklı besinler, taze meyve ve sebzeler kahvaltının ana besin kaynakları olmalıdır. (HABER MERKEZİ)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *