image

Bunun yanında dışarıya bağımlı olmadığı halde su faturalarının da elektrik faturalarından geri kalır yanının olmadığını belirten Ramanlı,  "Ekonomik krizin, artan hayat pahalılığının, enflasyon karşısında eriyen ücretlerin durumu ortadayken faturaları ödemekte zorlanan abonelerin elektrik, gaz veya sularını kesmek sosyal devlet anlayışıyla asla bağdaşmamaktadır. Elektriği, gazı veya suyu kesmek yerine şu zorlu süreç atlatılana kadar hiç değilse zor durumda olanları idare etmek gerekir. Dar gelirli aileler için uygulanan destek politikalarının kapsamı genişletilmeli, ödenemeyen elektrik, doğal gaz ve su borçları ya faizsiz ertelenmeli ya da taksitlendirilmelidir. Borcunu zamanında ödeyemediği için abonelerin elektriği, doğal gazı ve suyu kesilmemelidir." diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE TEKLİFİ MECLİSE DERHAL SUNULMALIDIR

Ramanlı, başörtüsüne "Mecliste anayasal güvence, olmaz ise referandum" tartışmalarına ve akabinde “Anayasa değişikliği teklifi bu hafta meclise geldi, gelecek” açıklamalarına rağmen hükümet tarafından bu konuda hâlâ somut bir adımın atılmadığını ifade etti.

Ramanlı, şöyle devam etti: "Tesettür ve başörtüsü Yüce Rabbimizin açık bir emri olmasına rağmen geçmişte despotik devlet anlayışıyla ülkeyi idare etmiş olanlar, yıllarca halkımızın inancına ve kılık-kıyafeti başta olmak üzere yaşam tarzına pervasızca müdahalelerde bulunmuş ve milyonlarca insanı mağdur etmiştir. Mevcut iktidarın sadece bir yönetmelik değişikliği yaparak topluma nefes aldırdığı böyle devasa ve yıllarca devam eden sorunun, seçim ve siyaset malzemesi yapılmadan kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması siyasi partiler açısından bir samimiyet testidir. Ancak gelinen aşamada gerek iktidar gerekse muhalefet cenahından başörtüsü meselesinin çözümüne ilişkin yapılan açıklamaların samimi ya da siyasi bir hamle olup olmadığının bir önemi de kalmamıştır. Önemli olan başörtüsü meselesinin kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmasıdır. Ayrıca temel bir hak olup gasp edilen ve son tartışmalar ile toplum tarafından bir an önce çözüme kavuşması beklenen başörtüsü meselesi, hiçbir partinin tekelinde de değildir. Ezcümle; başörtüsüne güvence olacak anayasa değişikliği teklifi derhal meclise sunulmalı ve herkes bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir."

"ÖĞRENCİLERİMİZ CUMA NAMAZINA SORUN YAŞAMADAN GİDEBİLMELİ"

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, öğrencilerin cuma günü camide namazda olması gerektiği şeklinde bir açıklaması olduğunu hatırlatan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, şu değerlendirmelerde bulundu: "Söz konusu açıklama geç kalınmış olsa da yerinde bir açıklamadır. Bir İslam ülkesinde öğrencilerin cuma namazına gidememesi kadar acı bir olay olamaz. Bilindiği üzere tüm Hristiyan ülkelerinde pazar günü tatildir. Dileyen her Hristiyan pazar günü hiçbir sıkıntı yaşamadan ibadetini yapabilmektedir. Ancak ne acıdır ki ülkemizde öğrenciler cuma günü, cuma saatinde okuldadır. Cuma namazına gitmek isteyen öğrenciler birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalmaktadır. Her türlü sosyal etkinlik okullarda çok rahat yapılabiliyorken, ibadet konusunda ise sürekli sorun yaşanmaktadır. Hükümet bu soruna müdahale etmeli ve gerekli adımları derhal atılmalıdır. Daha önce memurların Cuma namazına gidebilmesi için saat düzenlenmesi yapılmıştı. Benzer bir düzenleme öğrenciler için de yapılmalıdır. Bir İslam ülkesinde farz olan bu ibadeti yerine getirmek isteyen gençlerimiz Cuma namazına gitmekte sıkıntı yaşamamalıdır." HABER MERKEZİ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *