image



Batman’da son zamanlarda yaşanan intihar vakalarının sebebine ve artışına değinen Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç yazılı açıklamada bulundu.

Yamaç yaptığı açıklamada, “Batman'daki İntihar vakalarının araştırılması ve maddi, manevi ve ruhsal olarak önlemlerin acilen alınması en önemli ziyarettir en önemli hizmettir ve en önemli projedir. Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatı olarak Batman’da hızla artan intihar vakalarından büyük kaygı ve endişe duyuyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının angaryadan öteye geçmeyen iş ve görevlerini bırakıp başlarını iki elleri arasına alıp biz ne yaptık da bu sonuç ortaya çıktı diye kendilerini bireysel ve tüzel olarak derin bir düşünme ve muhasebeye çekmeleri gerekmektedir.” Dedi.

Maddenin fazla ön plana çıktığını aktaran Yamaç, “Öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün toplumu hiçe sayan ilke ve uygulamaları ve bu uygulamaların sosyoekonomik etkilerini insani önemsemeyen bir bakış açısı ile ele aldıkları için intihar olaylarının en önemli sebeplerinden birisinin insana maddeci bir bakış açısı olduğunu düşünüyoruz. Toplumda sosyal huzursuzluğu artıran derin bir ekonomik krizin varlığı aşikardır. Fakat intihara eğilim sebepleri sadece ekonomik sebeplerle de açıklanamaz.” dedi.

Maddiyatın yükselmesinin çözüm olmadığına değinen Yamaç, “Nitekim İngiltere ekonomik olarak gelişmiş bir ülke olmasına rağmen genç intihar oranları trafik kazasında ölenlerin sayısını geçmiş durumdadır. Afrika ülkeleri ekonomik olarak İngiltere ve Fransa tarafından sömürülmelerine ve fakir olmalarına rağmen intihar olayları bir elin parmaklarını bile geçmeyecek seviyede. Bu durum karşımıza insanlığın ruhsal ve maneviyat boşluğuna sürüklendiğini gösteriyor. Çok hızlı değişen ve gelişen şehir hayatı gelir dengesizliği ve sınıflar arası uçurumun doğmasına sebep olmuştur.” dedi.

Eğitimin de vakalar üzerine etkilerinden bahseden Yamaç, “İnsana hak ettiği değerinin verilmemesi insanı kapitalizm çarkları içinde robot olarak gören dünyaya egemen olan masonik ve siyonist çetelerin dünya devletlerine dayattıkları EGİTİM VE ÖĞRETİM sistemlerinden de kaynaklanmaktadır. Bu durum kendiliğinden gelişmemiştir yıllara varan plansızlık ilgisizlik verimsizlik ve angarya işler peşinde koşan kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve uygulayıcılarını bu konudaki sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmediklerini düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı. ” HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *