image

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Sütçü, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir öğretmende olması gereken ideal davranışlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öğretmeni öğrenciye rol model kılacak bir eğitim sistemine ihtiyacın olduğuna vurgu yapan Eğitimci Sütçü, şu anda bu tip bir öğretmen yetiştirme stratejinin yetersiz kaldığını üzülerek müşahede ettiklerini ifade etti.

Sütçü, eğitimin varlık sebebinin hakiki manada insanı inşa etmek, onu yaradılış gayesiyle buluşturup, bu gayeye uygun değer, davranış ve tavırlar üzerine kurulu bir yaşantıya hazırlamak olduğunu söyledi.

Sütçü, aksi halde genel algıya göre eğitimin, kişiyi bir işe yerleştirmeye hazırlamak değil, bedenini aklını, nefsini ve nefesini hakiki değerleri edinmek için harcayan insan yetiştirmek olması gerektiğini kaydetti.

Öğretmenliğin insan inşa etme sanatı olduğunun altını çizen Sütçü, "Bu sanatı icra edecek bir öğretmenin sadece kuru ve ezber bilgilerle bu işi gerçekleştiremeyeceği kesindir. Yani öğretmen sadece fenni bazı ilimleri ve formülleri vermekle kalmayıp ahlakın, erdemin ve hikmetin de taşıyıcılığını yapan, aktarıcı bir rol model olmalıdır. Dolayısıyla bir öğretmenin yeterliliği bilgi anlatma ve aktarma becerisiyle sınırlı olmayıp bununla beraber aktardığını yaşayan ve yaşadığını öğreten olma yönüyle de ölçülür." dedi. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *