image

Üniversitemizde fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitü bazında eğitim veren tüm birimlerdeki öğrenci sayılarındaki artış hakkında açıklamalarda bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrenci odaklı çalışmalara ağrılık vermelerinin öğrenci sayılarındaki artışa büyük etkisi olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin faaliyet yürütebilecekleri bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanları artırdıklarını söyleyen Rektör Demir, söz konusu imkânların öğrencilerin tercihlerinde belirleyici olduğunu vurguladı. Batman Üniversitesinin güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunun altını çizen Rektör Demir, öğrencilerin nitelikli, çağdaş ve yenilikçi bir eğitim anlayışıyla yetiştirilmelerini amaçladıklarını belirtti.

Üniversitede ulusal ve uluslararası düzeyde birçok sempozyum, konferans, kongre, çalıştay ve söyleşi etkinliği düzenlediklerini dile getiren Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Batman Üniversitesi öğrencilerini neredeyse her hafta farklı alanlarda bilim insanlarıyla buluşturuyoruz. Öğrencilerimiz, uzman kişilerin bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanma şansına sahip oluyor. Öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulamalı eğitimle pekiştirebilmeleri için modern laboratuvarlarımız mevcut. Özellikle askıda yemek uygulamasıyla ücretsiz yemek yiyebilen öğrencilerimiz, kütüphane ve diğer çalışma alanlarını daha sık kullanmaya başladılar. Bunun sonucunda da öğrencilerimizin başarı oranlarında önemli bir yükselme gözlendi. Bu yıl gerçekleştirilmeye başlanan askıda bilet uygulamasıyla bu oranın daha da yükseleceğine inanıyorum. Üniversitemizde hayata geçirilen projeler, üniversite adayları tarafından oldukça ilgi görüyor. Lise öğrencileri üniversitemizi ziyaret ederek daha yakından tanıma imkânına sahip oluyor.  Biz de akademi-öğrenci buluşmalarıyla lise öğrencileriyle bir araya geliyoruz. Tüm bunlar üniversitemizin tanınırlığını artırarak daha fazla tercih edilmesini sağlıyor. Ancak bunları yeterli bulmuyoruz, öğrenci odaklı çalışmaları hem nicelik hem de nitelik bakımından artırmaya devam edeceğiz. Bizim çalışma motivasyonumuz şudur; söz konusu gençlerin geleciğiyse bize daha fazla çalışmak düşer.” VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *