image

Sosyal yardım faaliyetlerini sürdüren Batman Umut kervanı, bu kapsamda Batman merkez Cumhuriyet Meydanı’nda halka ekmek ve sıcak çorba ikramında bulundu.

Batman Umut Kervanı Gönüllüsü İsmet Ökmen, yaptığı açıklamada, geçen sene başlattıkları sıcak çorba ikramına bu yıl da devam ettiklerini söyledi.

Şehrin farklı cadde ve meydanlarında çorba ikram faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Ökmen, amaçlarının toplumda kaybolmaya yüz tutmuş paylaşma kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu vurguladı.

"MUHTAÇLARA YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Ökten, "Batman Umut Kervanı olarak kurulduğumuz 2005 yılından bu yana muhtaç ailelere ulaşmaya ve onlara yardım etmeye gayret gösteriyoruz. Yıl içerisinde Ramazan Ayında ve Kurban Bayramlarında büyük faaliyetlerimiz olduğu gibi bazen de halkımızın paylaşma kültürünü geliştirmek için çorba ikramları da yapıyoruz. Bugün de Batman'ın Cumhuriyet Meydanı'ndayız ve halkımıza çorba ikramında bulunuyoruz." dedi. 

"PAYLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Çorba ikramını daha da geliştirmeye çalıştıklarını dile getiren Ökten, "Toplumda kaybolmaya yüz tutmuş olan paylaşma kültürünü yeniden geliştirmek için 'Ekmeğimizi ve çorbamızı paylaşmaya geldik' temasıyla Cumhuriyet Meydanı'nda çorba dağıtıyoruz. İnşallah Batman'ın en kalabalık meydanlarında halkımıza çorba dağıtmaya devam edeceğiz. Şu an haftanın bir günü çorba dağıtıyoruz. İnşallah bunu daha çok geliştireceğiz ve başka günlerde de dağıtmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *