image

Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleşen törene Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanları tarafından müzik dinletisi sunulmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, Batman Üniversitesinin akademik ve fiziki gelişimi hakkında bilgiler verdi.
 
Rektör Demir: “Akademik Personel ve Öğrenci Sayımız Hızla Artıyor”

Akademik personel ve öğrenci sayısının hızla arttığını kaydeden ve lisansüstü eğitim imkânı ile öğrencilere dünyanın kapılarını araladıklarını anlatan Rektör Demir, Üniversite bünyesinde TradeMaster Finans Laboratuvarı, Borsa İstanbul Uygulama Finans Simülasyonu Laboratuvarı kurulduğunu belirtti.

Petrol şehri Batman’ın artık enerji şehri olarak da anılacağını ifade eden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Pilot üniversite misyonuyla enerji alanında projeler üretiyoruz ve bölgesel kalkınmaya destek vermeye çalışıyoruz. Üniversitemizde öğrencilerimize yönelik birçok çalışmayı da hayata geçirdik. Ücretsiz yemek uygulamasının yanı sıra “Askıda Otobüs Bileti” uygulaması ile öğrencilerimizin hayatlarına dokunmaya devam ediyoruz. Batman Üniversitesi Koruma ve Geliştirme Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen Askıda Otobüs Bileti Projesi kapsamında öğrencilerimizin faydalanması amacıyla 129 bin 600 Türk Lirası tutarında bağış toplandı ve ilk etapta 270 öğrencimiz bu imkândan faydalandı. Ulusal ve uluslararası alanda yaptığımız etkinliklerle şehrimizin tanıtımına katkı sağlarken aynı zamanda kalkınmasına da destek vermeye çalışıyoruz.”

Başkan Demir: “Savunma Sanayii Ülke Gündeminde Önemli Bir Yer Tutmaktadır”

Rektör Demir’in ardından “Savunma Sanayii ve Üniversiteler” konulu bir sunum yapan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçmişten günümüze kadar ki görüntüleme sistemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Demir, 1825’ten bu güne kadar gelen süreç içerisinde görüntüleme ve füze teknolojilerinin gelişiminin büyük bir hızla gerçekleştiğini örneklerle anlattı. Savunma sanayiinin ülke gündeminde önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Başkan Demir, Türkiye'nin sadece silahlı insansız hava araçlarıyla değil hava platformları, gemicilik ve diğer savunma sanayii ürünleriyle de dikkati çektiğini söyledi. İçinden geçilen konjonktür, stratejik şartlar ve ülke çevresinde olanlara bakıldığında barış zamanında harbe hazırlık konusunda gerekenlerin yapılmasının öneminin ortaya çıktığını ifade eden Başkan Demir, "Dünyada çatışma bölgelerine baktığımızda etrafımız ateş çemberi, son gelişmeler de çok hesapta olmamasına rağmen işin nereye gittiğini gösteren bir örnek teşkil ediyor. Türkiye'nin kendi kendine yetmek ve güç oluşturmaktan başka alternatifi olmadığını görüyoruz. Güç bugün artık teknoloji, bilim, sahada var olabilecek, sürpriz etkisi yapabilecek, hasımlarınıza fırsat vermeyecek bir teknoloji ve kabiliyete sahip olmak anlamına geliyor. Bu da sadece lafla olmuyor." diye konuştu.

Başkan Demir: “Ülkemizin Bilgili ve Donanımlı Gençlere İhtiyacı Var”

Teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde gençlerin dinamizmine ve gücüne çok güvendiklerini dile getiren Başkan Demir, gençlerin üniversite hayatlarında yaptıkları işlerin hayat boyunca kendilerine katkı sağlayacağını belirterek ülkenin donanımlı, bilgili gençlere çok ihtiyacı olduğunu vurguladı. Geçmişte Türkiye'de uçak mühendisliğinin sınırlı iş imkânı varken bugün mezun olan kabiliyetli gençlerin önünün açık olduğunu anlatan Başkan Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Savunma sanayisinde dışa bağımlılığı bitirme konusunda çok kararlıyız ve bu konuda önemli adımlar atılıyor. Ülkemizin stratejik ürünlerde ve kavramlarda dışa bağımlılık gibi bir lüksü olamaz ve biz bu konularda kendimize yetmeliyiz. Roketlerimiz, uçaklarımız, deniz araçlarımız, insansız sistemlerimiz ve daha çeşitli konular üzerinde önemli çalışmalar yapılıyor. Biz sahada güçlü olmalıyız. Sahada varsanız varsınız, yoksanız yoksunuz. İleri kabiliyetlerle ve unsurlarla sahada olup bunu daha da ileri noktalara taşımak istiyoruz. Bunun için en önemli unsurumuz insan kaynağı."
 
Başkan Demir: “Mottomuz Elimizden Gelenin En İyisini Yapmak”

Bizi lider yapacak teknolojilere nasıl ulaşılabileceğini anlatan Başkan Demir, “Mottomuz, elimizden gelenin en iyisini yapmak” dedi. Soru sormanın öğrenmenin anahtarı olduğunu ve soru sormaktan vazgeçilmemesi gerektiğini anlatan Başkan Demir, günümüzde bilgiye ulaşmanın artık kolay olduğunu esas olanın ise bilgiyi içselleştirmek olduğunu belirtti. Yerli ve mili hedefler için birlikte yürümenin önemine dikkat çeken Başkan Demir, “Bir şey insan yapısıysa biz daha iyisini yaparız” dedi.

Başkan Demir: “Hayata Geçirilen 750 Projenin 199’u Yerli ve Milli Projeler”

İleri teknoloji kazanımı çalışmalarını bütüncül bir yaklaşımla planlama, takip etme ve desteklemeyi hedefleyen AR-GE projelerine hayat vermeyi genel amaçları arasına aldıklarını ifade eden Başkan Demir, teknolojiyi geliştirirken bazı alanlarda mevcutları yakalamanın bazı alanlarda ise önüne geçmenin önemli olduğunu kaydetti. Hayata geçirilen 750 projeden 199'unun yerli ve milli proje olduğunu belirten Prof. Dr. İsmail Demir, “Üniversitelerden, bilim adamlarından önümüzdeki uzun yılları inşa edecek projeler ve bilimsel çalışmalar bekliyoruz" dedi.


Sunumunun ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Başkan Demir, daha sonra salondaki katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmaların sona ermesi ile birlikte “Akademik Yükseltme ve Atama Töreni”ne geçildi. Akademik yükselmesi ve ataması gerçekleşen profesör, doçent ve doktor öğretim üyelerine cübbelerini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir giydirirken akademisyenlerimize başarı belgeleri Başkan Demir tarafından takdim edildi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *