image

Mahallede birçok ziyaret ve görüşme gerçekleştiren Durmaz ve beraberindeki heyete vatandaşlar birçok sorun ve talep iletti.

HÜDA PAR’ın sorunların çözümü için kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, bir an evvel mahallelerine doğal gaz hattı çekilmesini beklediklerini söyledi.

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, "HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı olarak mahallelere yönelik ziyaretlerimiz kapsamında bu seferki ziyaretimizi 19 Mayıs Mahallesi'ne yaptık. Burada vatandaşlarımızla bir araya gelerek cami cemaati, yaşlılar, gençler, esnaflar, engelliler ve kimi mahalle sakiniyle görüşmeler gerçekleştirdik, mahallenin sorun ve sıkıntılarını kendilerinden dinledik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ve yaptığımız görüşmeler neticesinde bazı sorunlar tespit ettik. Elektrik faturalarının yüksek oluşu, hırsızlık olayları, uyuşturucu kullanımı, kimi sokaklarda kazılan çukurların henüz kapatılmaması, kentsel dönüşüm, bazı arsa sahiplerinin tapu beklentisi gibi birçok sorun vatandaşlarımız tarafından parti heyetimize iletildi." dedi.

"VATANDAŞLAR MAHALLELERİNE DOĞAL GAZ HATTININ ÇEKİLMESİNİ TALEP EDİYOR"

Doğal gaz sorununa dikkat çeken Durmaz, “19 Mayıs Mahallesi'nin en önemli sorunlarından biri de doğal gaz sorunudur. Ziyaret ettiğimiz yerlere henüz doğal gaz çekilmemiş. Doğal gaz hattının çekilmemiş olması mahalleliyi mağdur etmektedir. Önümüz kış, havalar bugünlerde daha fazla soğuyacak. Odun sobasıyla ısınan aileler hem evlerinin tüm odalarını ısıtamayacak, hem de sobanın zorluğunu ve zahmetini çekmeye devam edecekler. Bu durumdan yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız olumsuz yönde etkilenecekler. Bunun için mahalle sakinleri, seslerinin duyulmasını istemekte ve diğer mahallelerde uzun yıllardır var olan doğal gaz hattının bir an evvel kendi mahallelerine de çekilmesini talep etmektedirler." ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZIN TALEBİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Durmaz son olarak şunları dile getirdi: "19 Mayıs Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarımızın talebini önemsiyoruz. Bunun için de yetkililerin ve ilgili kurumların şartları zorlayarak vatandaşlarımızın taleplerini karşılamalarını bekliyoruz." EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *