image

Ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte çalışmaları kapsamında "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" münasebetiyle 19 Mayıs Aile Sağlık Merkezi’ni ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyarette, sağlık merkezinde görev yapan doktorlar ve çalışanlarla görüşerek diyabet hastalığı ile ilgili bilgiler aldıklarını belirten Durmaz, "Görüştüğümüz doktorlar, kandaki şeker düzeyini dengeleyen insülin hormonunun eksikliği ya da vücutta kullanılamamasından oluşan kronik bir metabolizma bozukluğu olan diyabet ile mücadele etmek için muhtelif çalışmalar yaptıklarını söylediler." dedi.

"İLAÇ TEDARİKİNDE SIKINTILAR YAŞANIYOR"

Aile Sağlık Merkezi ziyareti sonrasında çevrede bulunan eczaneleri de ziyaret ettiklerini ifade eden Durmaz, "Eczanelerde hem eczacılar hem de eczane çalışanlarıyla görüştük, birçok sorunlarını bizlere ilettiler. Eczanelerin depolardan, depoların ise üretici firmalardan ilaç tedarik edemediğini dile getirdiler. Ekim ve Kasım ayından beri özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, öksürük, tansiyon ilaçları ve bazı önemli kanser ilaçları gibi ilaçların tedarikinde sıkıntılar yaşandığını belirttiler." diye konuştu.

"İLAÇ TEDARİK SORUNUNA MUTLAKA ÇÖZÜM BULUNMALI"

Yapılan zamlara rağmen hâlâ ilaç sıkıntısının yaşandığına dikkat çeken Durmaz, şöyle devam etti:

"Bazı ilaçlar piyasada bulunmamaktadır. Hammadde temini zor olduğu için üretimde sıkıntı yaşanmaktadır. Bu durum doğal olarak depolara ve eczanelere yansımaktadır. Hem eczanelerin durumu hem de hastaların durumu gözetilerek bir düzenleme yapılmalı ve fabrikalarda ilaç üretimi artırılmalıdır. İlaç tedarik sorunu içinden çıkılamaz hale gelmeden mutlaka bir çözüm bulunması gerekiyor. Çünkü bazen hayati öneme sahip ilaçlar bile bulunamıyor. Bu hastaları çok ciddi bir şekilde mağdur ediyor." VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *