image

Suriyeli makina mühendisi Muhammed Siraç Mahmut, 2013 yılında ailesi ve akrabalarıyla birlikte ülkelerindeki savaş nedeniyle Şam şehrinden Türkiye'ye geldiler.

İlk olarak İstanbul'a ardından geçinemedikleri için Batman'a yerleştiklerini belirten Mamut, Batman'da da kendi mühendislik alanında iş bulamadığı için hediyelik eşya yapımına başladığını söyledi.

İç savaştan sonra Türkiye devletinin ve halkının kendilerine sahip çıkığını ve birçok konuda yardımcı olduğunu belirten Mahmut, kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.  

Hediyelik eşya satarak ailesini geçindirdiğini belirten Mahmut, kendisine destek çıkılması durumunda hem çeşitleri çoğaltacağını hem de birçok kişiye iş imkânı sağlayabileceğini ifade etti.

"ÜRETTİKLERİMİ, İNTERNET ÜZERİNDEN ALDIĞIM SİPARİŞLERİ BİRÇOK İLE GÖNDERİYORUM"

Ahşaptan birçok hediyelik eşya yaptığını belirten Mahmut, "Suriye'den 8-9 yıl önce çıktık. Şam'da şehrinde makina mühendisi vasfıyla memur olarak çalışıyordum. Savaşın çıkması ve sıkıntıların oluşmasıyla Türkiye'ye geldik. Burada kendi meslek dalımda iş bulamadığım için bu işi yapmaya başladım. Burada ahşaptan duvar saatleri, pano tarzı küçük hediyelik eşyalar yapıyorum. Tek başıma çalışıyorum. Bazen çocuklarım gelip bana yardım ediyor. Burada yaptığım hediyelik eşyaları Batman'a ve Batman dışında olan müşterilerimize de internet üzerinden satıyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE DEVLETİ VE HALKI BİZE ÇOK YARDIMCI OLDU"

Türkiye'de kendilerine çok yardımcı olunduğunu ve kendilerini kendi evlerinde gibi hissettiklerini belirten Mahmut, kendisine destek olunması durumunda işini büyütüp birçok kişiye iş imkânı sağlayabileceğini söyledi.

Mahmut, "Hayatta kalmak zor bir hal almış durumda ama yine de her şeye rağmen Allah'a şükürler olsun. Evli üç kız çocuğum var, üçü de okul okuyor. Evde bir tek ben çalışıyorum. Benim isteğim birilerinin bana destek olmalarıdır. Şayet destek olurlarsa işimi daha da büyüterek hem çeşitlerimizi çoğaltırdık hem de başkalarının da çalışmasına sebep olurduk. 2-3 yıldır Batman'dayız, savaştan kaçıp geldiğimizde Türkiye devleti ve halkı bize çok yardımcı oldular. Allah herkesten razı olsun. Sanki evimizdeymişiz gibi rahat olduğumuz içim gurbetlik yaşamadık." dedi. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *