image

Valilik ve belediye tarafından valilik önünde düzenlenen, 10 gün sürecek fuar yapılan tören sonrası açıldı. Edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda kişiyi kentte buluşturacak olan fuara ilk saatlerden itibaren yoğun ilgi gösterildi.

Fuara özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve daha çok çocuk kitapları ile romanların satıldığı stantlara yöneldikleri gözlendi. Öğrenciler kendilerine valilik tarafından dağıtılan 30,40 liralık hediye çekleriyle kitap aldılar.

Fuarın açılış töreninde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, yayınevleri ile edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda tanınmış yazarın fuara katılacağını söyledi. Kitabın ve okumanın önemine değinen Vali Canalp, tüm Batmanlı kitapseverleri fuara davet etti.

Canalp, ücretsiz kitap alabilmeleri için öğrencilere dağıtılan hediye çeki uygulamasının bu yıl da devam edeceğini anlatarak, geçen yıl 800 bin liralık hediye çeki dağıtıldığını, bu yıl 1 milyon 200 bin lira değerinde 30 ve 40 bin liralık hediye çeki dağıtılacağını belirtti.

Öğrencilerin bu çeklerle fuarda beğendiği kitabı alabileceğini dile getiren Canalp, "Evlatlarımızın geleceği ve modern imkanlardan faydalanabilmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Onların üzerine düşen tek şey, okumak." diye konuştu. EKREM GÜLŞEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *