image

Tarım Kredi Kooperatif bahçesinde düzenlene törene Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve çiftçiler adına Gercüş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Kaplan hazır bulundu.

Batman Valiliği ve İl Özel İdarenin destekleriyle yüzde yüz hibeli 4 üzüm sıkma makinesi 4 köy muhtarına teslim edilmek üzere Gercüş ilçe Tarım Müdürü Metin Kaplan’a teslim edildi.

Saate 200 kilo üzüm sıkma kabiliyetine sahip üzüm sıkma makinelerinin çiftçilere teslim amaçlarının üzüm sıkma işlerinin daha hijyen ve zamandan tasarruf sağladığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, bu gibi desteklerle sürekli çiftçilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

video

Batman’da yaklaşık 1 milyon dönüm ekilebilir ve dikilebilir tarım alanın olduğunu ve 174 bin dekarının bağ ve bahçe bunun da 60 bin dönümün de bağ alanı olduğunu belirten Aydın, çiftçilerin verilen üzüm sıkacağı makineleriyle hem zamandan hem de hijyenden istifade edeceklerini ifade etti.

“60 bin dönüm bağ alanımız var”

Aydın, “İlimizde tarımsal potansiyeli yüksek bir alan bulunmaktadır. Yaklaşık 1 milyon dönüm ekilebilir, dikilebilir tarım alanımız 174 bin dekarı bağ ve bahçe olarak bulunmaktadır. Bunun 60 bin dönümü ise bağ alanından oluşmaktadır. Bağ alanımızın çoğu Gercüş ilçemizde bulunmaktadır. İlimize has markalaşmış ürünü ‘mezrone’ dediğimiz üzümü var. Hasadı yaklaşık bir ay sürecektir.” dedi.

“Projelerimizin verimliliği olursa makine desteğimizi artıracağız”

Buradaki maksatlarının çiftçinin iş gücüne katkıda bulunmak olduğunu belirten Aydın, “Çiftçi üzümü çizmeli ayağıyla havuzlara girip eziyordu. Bu şekilde hem zaman alıyordu hem de gıda güvenliği açısından tercih etmediğimiz bir durum. 4 tane cihazı Batman Valiliği ve İl Özel İdaremizin destekleriyle aldık. Bu otomatik üzüm sıkacağı makinesini 4 köyün muhtarlıklarına hibe ediyoruz. Bu cihazlardan hem kendi köylüleri hem de civar köylerin de istifadesine sunmak üzere kullanacaklar. Sürekli çiftçilerimizin yanındayız ve çiftçilerimize desteklerimiz devam edecektir. Şu anda 4 tane makineyi 4 köyümüze teslim ediyoruz fakat önümüzdeki sene projelerimizin verimliliği olursa makine desteğimizi artıracağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *