image



Serbest piyasada yağ ve pirinç fiyatlarının sürekli artması üzerine nispeten ürünleri daha ucuz olan TMO’nun yolunu tutan vatandaşlar saatlerce güneşin altında sıra beklemek zorunda kalıyorlar.  Yazın sıcaktan kavrulduklarını belirten vatandaşlar yaklaşmakta olan kış aylarında ise kuyrukta beklerken bu defa yağmura karşı korumasız olacaklarını söylediler.  Vatandaşlar yetkililerden sıranın kendilerine erken gelmesi için daha çok personel çalıştırmalarını, ayrıca kuyrukta bekleyen vatandaşları sıcaktan ve soğuktan koruyacak şemsiye türü bir gölgelik yapmalarını istediler.

Engelli olmasına rağmen sıcağın altında saatlerce beklediğini belirten Halil Çimen, “Her yaştan ve her guruptan buraya gelen insanlar var. Ben engelli olmama rağmen sıcağın altınca saatlerce bekliyorum. Engelliler için şadırvan veya gölge oluşturabilecek başka bir şeyin yapılması gerekmektedir. Kış aylarında bu sefer yağmurdan etkileneceğiz, tedbir alınmalı” dedi.

TMO’nun dar gelirlilere öncelik vermesi gerektiğini vurgulayan Çimen, “Buraya zengin, iş sahibi ve market işletmecileri de gelmektedir. Bunlar nakdi yardım olarak garibanlara verilsin. Marketlerden alabilmeye gücü yetenler zaten alabilmektedir. Marketçiler 3-5 kuruş kar için buradan alıyorlar.” İfadelerini kullandı.

KUYRUKTA BEKLEYEN VATANDAŞLARI SICAK VE SOĞUKTAN KORUYACAK BİR ÇÖZÜM LAZIM

Diğer bir vatandaş Muhammed İmir ise yetkililerden çözüm isteyerek, “Kavurucu sıcaklık altında vatandaş ucuz Yağ, Pirinç kuyruğuna giriyor. Saatlerce güneş altında kalan vatandaş için bir gölgelik ihtiyacı var... Önümüzde kış var. Bu defa yağmur ve soğuktan etkilenecek vatandaşlar. Hem soğuktan hem de sıcaktan koruyacak bir çözüm lazım” ifadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *