image



Camilerdeki elektrik sorununun artık kalıcı şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade den Cihan, yetkilileri bu konuda sorumlu davranmaya davet etti.

Geçtiğimiz gün Batman’ın Petrolkent Mahallesi’nde bulunan Hazreti Nuh Camisinin faturalarının ödenmediği gerekçesiyle elektriklerinin kesilmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan Ahmet Cihan, elektrik faturalarının ödenmediği gerekçe gösterilerek cami elektriklerinin kesilmesinin utanç verici bir uygulama olduğunu söyledi. 

Halkın ibadet özgürlüğünün elektrik faturaları bahane edilerek engellenemeyeceğini vurgulayan Cihan, cami cemaatini karanlıkta bırakmanın kimsenin hakkı olmadığını kaydetti.

“İBADETHANELERİMİZİN KARANLIKTA BIRAKILMASI  AHLAKİ DEĞİL”

Halkın ibadet özgürlüğünün önündeki fatura engelinin kaldırılması gerektiğinin altını çizen Cihan şöyle devam etti: “Camilerin ısınma ve soğutmadan kaynaklı elektrik faturaları ödenmediği gerekçe gösterilerek Batman 'da birçok camide elektriklerin kesilmesi cemaat ile elektrik şirketini karşı karşıya getirmektedir. Bu uygulama kabul edilemez. Halkımızın en hassas mekânları olan camilerimizi elektriksiz bırakmak kimseye bir yarar sağlamaz. İbadethanelerimizin karanlıkta bırakılması toplumun ahlaki ile bağdaşmayan bir durumdur.” 

“CAMİLERİMİZİN TÜM GİDERLERİNİN GENEL BÜTÇEDEN KARŞILANMASI HALKIMIZIN TALEBİDİR”

Yetkililerimizden etik olmayan bu uygulamayı durdurulmalarını beklediklerini dile getiren Cihan, “Camilerimizin ısınma, soğutma giderleri de dahil tüm elektrik giderlerinin genel bütçeden karşılanması halkımızın talebidir. Müslüman halkımızın yardımları ile yapılan camilerimizin elektriklerinin kesilmesi halkımızın tasvip etmediği, ülkemiz adına onur kırıcı bir durumdur. Din görevlilerimiz ile cami cemaatini  mağdur eden bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli, camilerimiz elektriklerine kavuşturulmalıdır.” İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *