image

HÜDA PAR’dan yapılan açıklamada, “1 Ekim’de açılacak olan Meclisin gündeminde, sosyal medya düzenlemesi, iklim değişikliği sözleşmesi, dar gelirli vatandaşların icralık olan borçlarının silinmesi ve kira ve komşuluk hukukundan kaynaklı anlaşmazlıkların arabuluculuk kapsamına alınması gibi başlıklar öne çıkmaktadır. Öncelikle, sosyal medya düzenlemesinin, bu mecrayı yalan habere, iftiraya ve hakarete alet edenleri caydırmaya yönelik olmasına ancak ifade hürriyetini ortadan kaldıracak mahiyette bir sansür yasasına dönüşmemesine dikkat edilmelidir.” Denildi.

Açıklamanın devamında, “Batılı devletlerin sipariş ettiği İklim Değişikliği Sözleşmesi’nin, çevreyi ve doğayı azami derecede korumaya matuf olmasına ancak ülkenin tarım, hayvancılık ve sanayi sektörüne darbe vuracak bir neticeye sebebiyet vermemesine özen gösterilmelidir. Sözleşmenin bütün maddeleri tek tek okunup irdelenmeden, ne getireceği, ne götüreceği iyice hesaplanmadan sözleşme meclisten geçirilmemelidir. Zira geçmişte üzerinde hiç tartışılmadan belki de içeriği dahi okunmadan meclisten geçirilen İstanbul Sözleşmesi’nin toplumda nasıl büyük tahribatlar meydana getirdiğinin ancak yıllar sonra farkına varılarak iptal edildiğine yakın tarihte şahit olduk. Meclisin sicili maalesef bu konuda çok da temiz değildir.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Dar gelirli vatandaşların icralık olan borçlarının silinmesine yönelik düzenlemeyle de devraldığı alacağı tahsil etmekten zaten umudunu kesmiş olan bazı varlık yönetim şirketlerinin suiistimaline kapı açılmamalıdır. Elbette bu başlıklar kadar ve hatta daha önemli olup da acil çözüm bekleyen pek çok sorun ve mağduriyet vardır. Genç yaşta evlendiği için istismarcı yaftasıyla hapse atılanlara af çıkarılması ve süresiz nafaka uygulamasına son verilmesi bunlardan bazılarıdır. Bunun yanı sıra 25 yıl evli kalan kadınlara emekli maaşı bağlanması, maddi imkânsızlıktan dolayı evlenemeyen gençler için evlilik fonu oluşturulması gibi pek çok konuda da kanuni düzenleme yapılması şarttır.” Denildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı: “Vatandaşın sorunlarına yasal düzenleme yaparak çözüm üretme görevi meclise aittir. Meclisin bu görevinin gereğini, sorunlara daha duyarlı ve çözüm odaklı bir yaklaşımla, ortak akıl ve istişare kültürüyle yerine getirmesini bekliyor, yeni dönemde başta yeni anayasa olmak üzere memleketin faydasına olacak çalışmalar yapmasını diliyoruz.” HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *