image

Her sonbaharla birlikte esnafın kara kara düşünmeye başladığını vurgulayan Çetiz, “Sonbahar geldiği zaman esnafımızı kara kara düşündüren elektrik kesintileri yine beynimizde zonklamaya başladı. Her kış esnaf mağdur edilmektedir.” Dedi.

“ KAPALI PASAJLAR KARANLIKTA KALIYOR”

Elektrik kesintileri ile birlikte esnafın karanlığa gömüldüğünü söyleyen Çetiz, “Özellikle elektrikli malzemelerle çalışan çarşı esnafı elektrik kesintilerinde çok mağdur olmaktadırlar. Kapalı pasajlar karanlıkta kalıyor. Kuyumcular asansör kasa kullandıklarından elektrik kesintilerinde dükkânlarının önünde esir olup dükkânlarını kapatamıyorlar. Kapıda elektriğin gelmesini bekliyorlar. Bu da çok büyük bir mağduriyet oluşturuyor. Kepenklerimiz otomatik olduğundan elektriğin olmadığı zamanlarda çalışmıyor. Çoğu zaman sabah dükkânı açmaya geldiğimizde elektrik olmadığı zaman kapıda bekleyip elektriğin gelmesini bekliyoruz.” Dedi.

“ALTYAPIYI GÜÇLENDİRİN Kİ ESNAF MAĞDUR OLMASIN”

TEDAŞ’ı göreve çağıran Çetiz, “TEDAŞ’ın elektrik kesintilerinin önüne geçmesi için şimdiden kışa hazırlık yapmaları gerekmektedir. Bütün dünyada görülen ekonomik krize elektrik kesintilerinin yaşattığı mağduriyetler de eklenince gerçekten içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Yetkililere sesleniyoruz. Yeraltı sistemini güçlendirsinler ki esnafımız mağdur olmasın.” İfadelerini kullandı.  VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *