image

Biriken borçların ödenmemesi sonucu elektriğin kesildiğini belirten mahalle sakinleri, bu borcun bir şekilde kapatılıp elektriğin tekrar bırakılması gerektiğini belirttiler.

“BU DURUMU BÜYÜK BİR AYIP OLARAK KARŞILADIM”

Yatsı namazını kılmak üzere camiye gelen Mazlum Turan karşılaştığı manzara sonucu üzüldüğünü belirterek cami elektriğinin kesilmesini büyük bir ayıp olarak karşıladığını aktardı. Turan, “Misafir olarak memleketime yeni döndüm. Yatsı namazını kılmak üzere Hz. Nuh Camii’ ye geldiğimde elektriklerin kesildiğini gördüm. Bu durumu büyük bir ayıp olarak karşıladım. Bu ayıbın sebebi elektriğin borçlardan dolayı kesilmesi. Yetkililerden bir an önce borçların ödenmesi ve bununla beraber elektriğimizi tekrar bırakmalarını talep ediyoruz.” dedi.

“CAMİLERE BU ŞEKİLDE MUAMMELE EDİLMEMELİ”

Salı günü saat 2 itibarıyla cami elektriklerinin kesildiğini belirten bir başka vatandaş Şeyhmus Balur, “Biriken elektrik faturalarından dolayı kesilen elektriğin borcunu bir şekilde kapatılıp tekrar bırakmalıdırlar. Camilere bu şekilde muamele edilememeli. Bir daha bu şekilde kesilmesin. Yapılan hem ayıp hem de günahtır. Hepimizin camilere sahip çıkması lazım. Yetkililerden elektriğimizi tekrara vermelerini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“MİLLET DEVLETTEN HİZMET İSTİYOR”

Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede caminin bu halde olmaması gerektiğini belirten İzettin Turan, “Gayrımüslimlerin diğer bölgelerde camilere yaptıkları çirkin hareketleri görüyoruz. Fakat burası çoğunluğu Müslüman olan bir bölge ve camilere sahip çıkılmıyor. En büyük hatamız birbirimize düşmemizdir. Yazın klima kullanımından dolayı biriken borçlardan dolayı elektrik faturamız kesildi. Devlet milletindir. Millet devletten hizmet istiyor. Bizim gücümüz yetmiyor. Devlet okul, camii ve vakıfların hizmetine koşması gerekmektedir.” dedi.

“CAMİ CEMAATİ OLARAK MAĞDUR DURUMDAYIZ”

Borçlardan dolayı kesilen elektriğin borcunu kapatacak maddi imkânlarının olmadığını aktaran Hüseyin Ateş ise, “Camimizin elektriğini borçlardan dolayı kestiler. Mahalleli olarak bu borcu kapatacak maddi imkânlarımız yok. Cami cemaati olarak mağdur durumdayız. Namazlarımızı telefon ışığında kılmak zorunda kalıyoruz. Yetkililer bu duruma bir el atsınlar. Elektriğimizi tekrar vermelerini istiyoruz.” dedi. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *