image

T.C.
DİYARBAKIR İCRA DAİRESİ
2022/33626 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : Diyarbakır İl, Kayapınar İlçe, 471 Ada, 8 Parsel, KAYAPINAR Mahalle/Köy, A blok zemin kat, 35 nolu bağımsız bölüm DÜKKAN Nolu Bağımsız Bölüm Taşınmazdaki Konutlar (Yapı yüksekliği 30.50mt az olan yapılar) yapı olarak tanımlanmıştır. Yapıdaki toplam kat adedi 9 (bodrum + zemin + 11 Kat) olup binada asansör bulunmaktadır. Yapının yer aldığı sitede çevre düzenlemesi ve açık otopark alanları bulunmaktadır. İcraya konu taşınmazın yer aldığı cadde üzerinde bulunan binaların bodrum ve zemin katları ticari, normal katları ise konut fonksiyonlu gelişmiştir. Genel yapılanma ayrık nizamda betonarme karkas tarzda inşa edilmiş 8-10 katlı binalardan oluşmaktadır. Taşınmaza ulaşım bölgenin ana arterlerinden olan Şanlıurfa Bulvarı'ndan şehir merkezi istikametinde ilerlerken, Ceylan Karavil Avm'yi geçtikten hemen sonraki ilk kavşaktan sol tarafta yer alan Kayapınar Caddesine dönülür, yaklaşık 930 m ileriden sol tarafta yer alan 355. Sokağa girilir. Konu taşınmaz yaklaşık 215metre ilerde sağ tarafta yer almaktadır. Gayrimenkulün yakın çevresinde boş parseller ve benzer yapılar bulunmaktadır. Orta gelir grubunun talep gösterdiği bölgede Hazreti Mehdi Cami, Nevroz Parkı ve Ceylan Karavil Avm gibi sosyal ve kamusal kullanım alanları bulunmaktadır. Gayrimenkule ulaşım Kayapınar Caddesi üzerinden geçen otobüsler vasıtası ile sağlanmaktadır. Planlı yapılaşmaya sahip bölgenin (yol, su, elektrik, doğalgaz, kanalizasyon) altyapısı tamamlanmıştır. Toplu taşıma araçları ile ulaşımı rahattır. Taşınmazın Projesinde brüt 90,00 m2 alanlı olup, Binanın dış cephesi sıva üzerine akrilik esaslı boyadır. Binanın giriş kapısı camlı demir doğrama, iç zeminleri giriş ve sahanlıklarda mermer, merdiven korkulukları ise demir doğramadır. Çevre düzenlemesi tamamlanmıştır. Bina girişi onaylı mimari projesinde zemin kat doğu cepheden sağlanırken mahalinde kuzey cepheye alınmıştır. Binanın iç kısmında asansörü bulunmaktadır.
Adresi Mezopotamya Mah. 312. Sok. M.Polat A Blok Zemin Kat No35 Kayapınar/ DİYARBAKIR
Yüzölçümü 5.197,66 m2
Arsa Payı 37/2400
İmar Durumu Var , İnşaat tarzı konut+ticaret lejantlı sahada kalmakta olup, taks:0,25 , e:2,00 çekme mesafeleri toplam 5 m dir.
Kıymeti 800.000,00 TL KDV Oranı %18
Kaydındaki Şerhler Diğer : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü 04/10/2022 günü 10:45 - 10:50 arası
2. Satış Günü 03/11/2022 günü 10:45 - 10:50 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu (Ek Hizmet Binası) - Huzurevleri Mah. Diclekent Bulv. Diyarbakir Adliyesi İcra Daireleri Ek Hizmet Binası İcra Daireleri No: 16/3 Asansör Bitişiği KAYAPINAR / DİYARBAKIR
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2022/33626 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.28/07/2022
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *