image

28-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumda, Batman şehri beşeri, kültürel, sanatsal, sosyal, dini, tarihi, coğrafi, edebi konular başta olmak üzere daha birçok konu başlığıyla ele alınacak.

Batman Üniversitesinde, Merkez Kampüs Konferans Salonunda Uluslararası Batman Sempozyumu başlıyor. 4 ayrı salonda gerçekleşecek olan sempozyumda 60'a yakın bildiri sunulacak.

Uluslararası Batman Sempozyumunun, Batman’a önemli katkılarının olacağını dile getiren Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite şehir bütünleşmesinin sağlanmasını, iki tarafın birbirlerini besleyerek geliştirmelerini istediklerini kaydetti. Bir üniversitenin kabuğuna çekilerek şehirden izole olmasının hem üniversitenin hem de şehrin aleyhine olacağını vurgulayan Rektör Demir, yaptıkları her projenin Batman şehrine ve halkına da olumlu etkide bulunmasını arzuladıklarını söyledi.

Batman Üniversitesinin bilimsel bir kuruluş olmanın gereği olarak bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönelik desteğini sürdürdüğünü ifade eden Rektör Demir,  üniversitenin bu doğrultudaki felsefesinin, üretilen bilginin teoride kalmasına müsaade etmeden, ülkenin dört bir yanında kullanılmak üzere ihtiyaç duyan herkese ulaştırmak olduğunu vurguladı. Batman Üniversitesinin, ülkenin her türlü kalkınma ve ilerleme çabasına sahada aktif olarak katkı sunma arzusunda olduğunu belirten Rektör Demir, Batman Üniversitesinde son 20 ayda onlarca kongre, panel, çalıştay, konferans düzenlenerek bilimsel faaliyetlere önemli katkılar sunulduğunu dile getirdi.

Batman Üniversitesince yapılan yayınların, etki bağlamında dünya ortalamasını yakaladığını ve uluslararası akademik indekslerce bu durumun tescillendiğini kaydeden Rektör Demir,  üniversitenin farklı akademik birimlerinin, Batman ve çevresinde yapılan araştırmaların yanında ülkenin farklı noktalarında ihtiyaç duyulan bilimsel faaliyet ve çalışmalara da ayrıca destek olduklarını sözlerine ekledi. Uluslararası Batman Sempozyumu’na 60’a yakın bildirinin kabul edildiğini belirten Rektör Demir, Batman’ın dününü, bugününü ve yarınını ele alan çalışmaların, sempozyumun ardından hakem süreçlerinin tamamlanmasıyla kitap olarak yayımlanacağı bilgisini paylaştı.

Uluslararası Batman Sempozyumunda sunulacak bildirilerin Batman şehrinin geçmişine, bugününe ve geleceğine akademik ve bilimsel bir bakış sağlayacağının altını çizen Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak Batman şehri için önemli projeler tasarladıklarını ve bu projelerin adım adım hayata geçirileceğini belirtti.(İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *