image

Basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal, 85 milyonun partisi olmak üzere yola çıktıklarını belirtti.

Basın toplantısında konuşan DEVA Partisi Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal, “DEVA Partisi olarak mevcut sürece karşı bir duruş ortaya koyduk. Bu ilkesiz siyasete karşı, bu yanlış gidişata karşı biz bir alternatif olmak istiyoruz. İnsanlarımızın bir çoğunda siyasete karşı bir güven kalmadı ama DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ve kurucu kadronun bir temiz geçmişi var. Genel başkanımızın dünya tarafından tescillenmiş 13 yıllık başarılı bir geçmişi var. 11 yıl ekonomiyi yönetti, 2 yıl dışişleri bakanlığı yaptı, Avrupa Birliği başmüzakereciliği yaptı. Ayrıca resmi bir görevde olmamasına rağmen dünyanın en önemli ekonomi toplantılara katılıyor. Analiz, araştırma gerçekleştiriyor. Yarın iş başa düştüğü zaman çok kısa bir sürede ekonomiyi toparlamak için, yabancı yatırımcıyı ve dolayısıyla döviz girişini nasıl kolaylaştırabiliriz diye çalışıyor. Türkiye’de yaşanan son 3 ekonomik krizi çözen kadroların büyük kısmı da bugün DEVA Partisi çatısı altında bulunuyor. Kadrolarımızın çoğu geçmişi ile dürüst ve tanınan insanlar. Dolayısıyla biz bir bilinmez ortaya koymadık. Geçmişi ile dürüst ve liyakatli insanlar ile harekete geçtik. Politikalarımız ile eylem planlarımız ile Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarına çözümler ürettik. Tüm vatandaşlarımızdan istirham ediyorum, alevilere bakış açımızı, Kürt Meselesi’ne bakış açımızı, KHK’lılar ile mağdur olan vatandaşlarımıza ve din-devlet anlayışımıza göz atsınlar. Bunlara eylem planlarımızda ve politikalarımızda yer verdik. İlk kurulduğumuz günden bu yana amacımız 85 milyonun partisi olmaktır. Bu amaç doğrultusunda ilkeli ve dürüst bir siyaset izliyoruz.”

“TÜRK LİRASI HIZLA ERİYOR”

Türk Lirası’nın alım gücünün düştüğünü belirten Karal,”Çok değil birkaç yıl öncesine kadar vatandaşlarımız Gürcistan’a giderek kıymetli Türk Lirası sayesinde benzini, mazotu ucuza alıp yurda dönerdi. Bugün ise Gürcistan vatandaşları Türkiye’ye gelip yakıt almaya başladı. Bu akaryakıtın bizde ucuz olduğu için değil; Türk Lirası’nın hızla değer kaybetmesi nedeniyle yaşanıyor. Bugün bir Gürcistan Larisi neredeyse liradan 7 kat pahalı oldu. Ak Parti 2002’de başa geldiği zaman birçok ülke ile benzer ekonomiye sahipti. Ancak bu ülkelerin kişi başı gelirleri bugün 25 bin doları aşarken, Türkiye’de kişi başı gelir birkaç yıl içerisinde 12 bin dolardan hızla aşağı düşmeye başladı. Birleşmiş Milletlere’e göre, dünyadaki ülkelerin neredeyse tamamı milli gelirini az veya çok yükseltirken, hızla düşüş yaşayan tek ülke biziz.” Dedi.

“SİYASETE GÜVEN KAZANDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Öncelikli olarak siyasete güven kazandırmak için yola çıktıklarını belirten Karal, “Her alanda sayısız sorun ile boğuşan ve gün geçtikçe potansiyelini kaybeden Türkiye’nin sorunlarını çözmek için yola çıktık. Bu sorunlara karşı artık ne olursa olsun, gitsin, batsın diyecek insanlar değiliz. Biz bu ülkeyi seven insanlarız. Ayrıca partimiz mevcut kirli siyasete karşı siyasete bir güven kazandırmak üzere yola çıkmıştır. Bir bu sorunları bugün de politikalarımızda, eylem planlarımızda taahhüt ettiğimiz gibi çözeriz. Dünyanın en pahalı arazisidir Anadolu toprakları. Bizler bu topraklara 85 milyon vatandaş olarak sahip çıkmalıyız.” Dedi.

“EVLERDE DERİN BİR YOKSULLUK VAR”

Basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanı Elif Esen de, Türkiye’de ailelerin derin bir yoksulluk içerisinde olduğunu belirterek, “DEVA Partisi olarak yürüttüğümüz faaliyetlerden biri de kapı kapı dolaşmak ve kadınlarla buluşmak. Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan bu sorunların , yoksulluğun kadınların kaderleri olmadığını anlatmak. Maalesef bugün ailelerimizde, evlerimizde derin bir yoksulluk var. Bu yoksulluk bugün Türkiye’nin dört bir yanında gördüğümüz gibi Batman’da da derinden hissediliyor. İktidarın yanlış, çözüm üretmemeyen politikaları ile ortaya çıkan bu yoksulluk aynı zamanda hem fiziki hem de psikolojik şiddeti de derinden körüklüyor. Maalesef kadınlar mutsuz, güvensiz, umutsuz ve çocukları için büyük bir endişe duyuyor. Genç intiharlarının arttığunı ifade ediyorlar. Güvensizliğin, yoksulluğun, umutsuzluğun hızla arttığı bir ülkede mutlu insan kalır mı? Hangi çocuğun gözünde parlak bir gelecek görülebilir? Yaşanan bu maddi ve manevi çöküşü hep birlikte durdurmak zorundayız. Bizim bu topraklara bir borcumuz var. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak için kadın, erkek, genç, yaşlı demeden çalışmak, umudu canlı tutmak zorundayız. Değişimin artık gerekli olduğu ülkemizde DEVA Partisi hazır ve güncel çözümleri ile yeniden refah bir ülke oluşturmak için hazır. Daha demokratik bir Türkiye’yi inşa etmek için sandığa gitmeli, oyumuza ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Vicdanımızın sesini dinleyerek; aba altından sopa gösterenleri değil, ötekileştirenleri değil, yandaşı olmadığı için sosyal yardımdan bile mahrum bırakanları değil; demokrasi, adalet, istihdam, eğitim, sağlık, teknoloji ve aydınlık bir gelecek vaat eden genç, deneyimli , uzman kadrolara fırsat vermeliyiz.” İfadelerini kullandı.

“BATMAN ENGELLİLERE UYGUN BİR ŞEHİR DEĞİL”

Basın toplantısında engellilere yönelik değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi GMYK Üyesi İlker Çelik, “Türkiye’de yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlarımızın erişilebilirlik hakları sistematik bir şekilde ihlal ediliyor. Bu sorunlar dolayısıyla maalesef nüfusun yüzde 10’dan fazlasını oluşturan engelliler sosyal hayata dahil olamıyor ve hatta ev hapsine benzer bir yaşam sürdürmek durumunda kalıyor. Maalesef Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Batman’da da engelliler için erişebilirlilik düzeyi oldukça kısıtlı. Engellilerin istihdama, eğitime ve sosyal hayata katılımı için nitelikli, erişilebilir, bir imkandan bahsetmek mümkün değil. Şehirlerimizin daha erişebilir olması ve her düzeyden engellinin iş ve sosyal hayata katılımı için DEVA Partisi olarak Eşitlikçi Kentler Eylem Planı ve Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı ile sorunların reçetesini bugünden hazırladık. “ dedi. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *