image

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Teknokent’te incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’e, gelinen aşamalar hakkında bilgi verdi.

15 aday firmanın Teknokent'te yer almak için ön başvuru yaptıklarını belirten Rektör Demir, bu firmalardan 5’inin proje başvurusunu tamamladığı, hakem değerlendirmesinden olumlu sonuç alan 2 firmadan bir tanesiyle sözleşme imzalandığı, 3 firmanın başvurusunun ise değerlendirme aşamasında olduğu bilgisini paylaştı. 

Batman Teknokent’te, üniversitenin akademik personelinin danışmanlığında yapılacak projelerin hem bölgenin hem de Türkiye’nin AR-GE potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Rektör Demir, Teknokent’in bilimsel çalışmaların ticarileştirmesine de olanak sunacağını dile getirdi.

Batman Teknokent sayesinde Batman Üniversitesinin şehirle olan bağlarının da güçleneceğinin altını çizen Rektör Demir, Batman Teknokent’in, üniversite-sanayi iş birliğini sağlamaya, Türkiye için sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından birisi olmaya yönelik de bir girişim olduğunu söyledi.

Batman Üniversitesinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini, Batman Teknokent’te gelinen sürecin de memnuniyet verici olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Rektör Demir ve üniversite yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *