image

Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Batman Üniversitesi Merkez Kampüsündeki icathanenin resmi açılışı gerçekleştirildi.

İcathane Laboratuvarının açılışını gerçekleştiren Bilal Erdoğan ve beraberindekiler, İcathane Laboratuvarında incelemelerde bulundu. Burada öğrencilerin yaptığı icatları inceleyen Bilal Erdoğan, daha sonra öğrencilerle bir süre sohbet etti.

İcathanenin açılışına katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Batman’da açılışı gerçekleştirilen icathanenin Türkiye’deki en büyük ve en kapsamlı icathane olduğunu söyledi.

“BÖYLE YERLER HAYALLERİN GERÇEĞE DÖNÜŞMESİ İÇİN ÇOK GÜZEL ARACI NOKTALAR”

Böyle bir projenin Batman’da yapılmasının kendisini çok sevindirdiğini belirten Erdoğan, “Buradaki gençlerimizin bugün teveccühünü görmek de çok güzel. Gençlerimizin hayalleri var. Gençlerimiz kendilerine çok farklı kariyer yolları çizmek için kafa yoruyorlar, istişarelerde bulunuyorlar; Hocalarına, büyüklerine soruyorlar. Takip ettikleri insanlardan fikir edinmeye çalışıyorlar. İşte böyle yerler o hayallerin gerçeğe dönüşmesi için çok güzel aracı noktalar. Adeta ateşleme tesisleri.” dedi.

“GENÇLER ÇOK BÜYÜK İŞLERE İMZA ATACAK”

Batman gençliğinin dinamik ve büyük işlere imza atabilecek kabiliyette olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “İnşallah buraya gelen kardeşlerimiz çok farklı etkinliklerle donanıp lise hayatlarından sonra meslek sahibi olmada, üniversiteye devam etmede, bölüm tercihlerini yapmada çok doğru kararlar verecekler. Ve çok büyük işlere imza atacaklar. Batman gençliği çok dinamik, Batman çok muhteşem bir şehrimiz. Batmanlı gençlerimizin güzlerindeki ışıltıyı görünce daha da heyecanlandım. İnşallah bu icathane gerçekten gençlerimizin önünü açacak, ufkunu açacak. Büyük işler yapmalarına destek olacak.” VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *