image

Batı Raman Yolu, Karayün Köyü civarında bulunan Fen Lisesi öğrencileri ulaşım konusunda büyük mağduriyet yaşıyor. Şehirden uzakta bulunan okulda okuyan yüzlerce öğrenci akşam ders bitiminde onları evlerine bırakacak yeterli araç bulamıyor.

Her okul sezonunda bu çileyi çektiklerini belirten öğrenciler, “ Kalabalık bir okulumuz var. Civarda başka okullar da var. Ders bitiminde eve gitmek için biz yüzlerce öğrenci dışarıda birikiyoruz. Çoğu defa eve gitmek için yeterli araç bulamıyoruz. Büyük mağduriyet yaşıyoruz. Araç bulmak için kilometrelerce yol yürüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Belediye yetkililerine seslenen öğrenciler, “ Bu mağduriyetimizi gidermek için belediye bulunduğumuz güzergâha otobüs vermeli. Bu konuda daha önce de çağrılarımız oldu. Ama herhangi bir sonuç alamadık. Belediyeden otobüs istiyoruz. Bu çilemiz bitsin artık. Sabahları okula, akşamları eve geç kalıyoruz. Özellikle kış aylarında akşam karanlığında dersler bitiyor. Gece karanlığında, soğukta araç beklemek, kilometrelerce yol yürümek güvenlik açısından da büyük sıkıntı” dediler.  VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *