image

“Tarihi Yerlere Yönelik Gezi Turu” programı çerçevesinde düzenlenen ve iki gün süren kültür gezisi programının ilk durağı Hasankeyf oldu.

Hasankeyf’in ardından Kayapınar Beldesi’ne geçen HÜDA PAR heyetini, burada Belediye Başkanı Samir Özhan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Başkan Özhan’dan belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan heyet, ardından beldede yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Daha sonra, özgün mimarisiyle göz kamaştıran Midyat ilçesine geçen heyet, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak tarafından karşılandı.

Midyat’ta yerel çarşı, konuk evleri, taş konakları, kilise, cami ve ibadet mekânlarını gezen heyet daha sonra Mardin’e geçti.

Heyet, Türkiye’nin en renkli kentlerinden biri olan ve köklü medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Mardin’de bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

Mardin şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Dara Antik Kenti’ni de ziyaret eden heyete, Dara Köyü Muhtarı İbrahim Bilgiç kentin asırlara dayanan tarihiyle ilgili bilgiler verdi.

Doğu Roma İmparatorluğunun, sınırını Sasanilere karşı korumak amacıyla kurduğu Dara Antik Kentteki kilise, saray, çarşı, zindan, kaya mezarlar, sarnıçlar, tophane ve su bendi kalıntıları heyet tarafından ziyaret edildi.

Mardin ziyaretinden sonra Nusaybin ilçesine geçen heyet, HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatını ziyaret ettikten sonra tarihi kiliseler, dünyanın ilk üniversitesi, Zeynel Abidin Camisi ve külliyeyi gezdi.

HÜDA PAR heyetinin gezi turu, son olarak Nusaybin’de İslami dava şehitlerinin mezarlarına yapılan ziyaretle son buldu. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *