image

 

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, anız yaktığı tespit edilen yaklaşık 30 çiftçiye idari para cezası kesti.

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Batman ve çevre köylerde anız yaktığı tespit edilen yaklaşık 30 çiftçiye 30 bin TL idari para cezası kesti.  Anız yangını; çevreye, toprağa, insanlara, hayvanlara ve yaşamın her alanına olumsuz etki bırakıyor. Buna karşın anız yangınlarına karşı oluşturulan komisyonların çalışmalarının olumlu olduğu da anız yangınlarının azalması ve çiftçilerin bilgilendirilmesiyle düştüğü gözlendi. 

Anız yakmayı önlemek için çalışma ve denetleme yapan Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlar yaptıkları koordineli çalışmalar sayesinde anız yangınlarının azalmasına neden oldu. Çalışmalar ve denetimler esnasında da bu yıl içerisinde anız yaktığı tespit edilen yaklaşık 30 çiftçiye “Çevre kanunu ilgili maddesi uyarınca idari yaptırım cezası uygulandı.

 ANIZ YAKMADA AZALMA VAR

 

Anız yangınlarıyla ilgili bilgi veren Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, “2 senedir Müdürlüğümüz ve ilgili kurumların ciddi bir şekilde yaptıkları çalışmalar nedeniyle anız yakmaların azaldığı görüldü. Bu yıl ilgili kurumlarla yapılan çalışmalar ve denetimler sonucunda anız yangınlarında geçen yıllara göre büyük bir oranda düşüş sağlandı. Bu tabi ki de Müdürlüğümüz ve ilgili kurumların koordineli çalışmaları neticesinde oldu. Bu kapsamda anız yaktığı tespit edilen yaklaşık 30 çiftçiye Çevre Kanunu ilgili maddesi uyarınca 30 bin TL idari yaptırım cezası uygulandı.” ifadelerini kullandı. İlkha 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *