image

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, yerel sorunları tespit etmek üzere merkez Seyitler Mahallesi'nde bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleştirdi.

HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, sokaklardaki çukurlardan dolayı zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunun HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, amaçlarının tespit edilen sorunların çözümü olduğunu dile getirdi.

"KIŞ GELMEDEN BOZUK YOLLARIN YAPILMASI GEREKİR"

Var olan sorunları tespit etmek üzere çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Durmaz, "Mahalle temsilcilerimizle birlikte mahallede vatandaşlarla bir araya geldik, yaşlı, hasta ve engellileri ziyaret ettik, esnaflara misafir olarak piyasanın durumunu sorduk. Mahallede bazı sorunlar tespit ettik. Mahallede yapılan alt yapı çalışmalarından sonra çukurlar oluşmuş, sokaklar asfaltlanmamış. Elektrik hatlarının yer altına alınmasından sonra sokaklar köstebek yuvasına dönmüş. Yolların bozuk oluşu ham vatandaşa hem de sürücülere zor anlar yaşatıyor. Görüştüğümüz mahalledeki vatandaşlarımız ilgilenenin olmadığını dile getiriyorlar. Bu görüntülerin Batman'a yakışmadığını söyleyen Seyitler Mahallesi sakinleri, kış gelmeden evvel bozuk yolların bir an önce yapılmasını talep ediyorlar." dedi.

"26 SOKAĞA VE 2 CADDEYE DOĞALGAZIN ÇEKİLMEMESİ SORUNDUR"

Bozuk yolardan dolayı vatandaşın şikâyette bulunduğunu belirten Durmaz, "Ziyaretlerde bulunduğumuz 3005, 3010, 3021, 3022 ve 3024'üncü sokaklar başta olmak üzere mahalledeki bozuk yolların yetkili ve ilgili kurumlar tarafından bir an evvel yapılması gerekmektedir. Ayrıca kimi vatandaşımız her sene kanalizasyon suyundan dolayı mağduriyet yaşadıklarını söylüyorlar. Halkımızın bir daha mağduriyet yaşamaması için alt yapı konusunda da çalışmaların yapılması gerekir. Kışın bodrum katlara zaman zaman sular basıyor, hem de kanalizasyon suyu. Bu durum vatandaşa hem maddi hem de manevi mağduriyet yaşatıyor. Vatandaşın bize ilettiği diğer bir sorun ise, 26 sokağa ve 2 caddeye doğalgazın çekilmemesi sorunudur. Bu konuda gerekli girişimler yapılmalı, tüm mahalleliye doğalgaz ulaştırılmalıdır." şeklinde konuştu.

"İNTERNET ALT YAPISI İYİ OLMADIĞINDAN ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLUYOR"

Mahallede internet alt yapısının çok zayıf olduğunun altını çizen Durmaz, "İnternet alt yapısı iyi olmadığı için özellikle öğrenciler mağdur olmaktadır. Mahallede yeni yapılan Savaro Deresi Parkında vatandaşın ihtiyacının karşılanacağı WC'ler bulunmamaktadır. Vatandaş büyük ve yoğun olan parkların uygun bir köşesine WC yapılmasını talep ediyor. Mahalledeki kimi parklar ve bazı metruk evlerde uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını ve hırsızlık olaylarının yaşandığını söyleyen vatandaşlarımız, giderek artan ve gençleri kötü anlamda etkileyen bu sorunlara da mutlaka çözüm bulunmasını istiyorlar." ifadelerini kullandı.

 

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN SEFERBER OLMAK HEDEFLERİMİZ ARASINDADIR"

Kendilerine iletilen sorunları önemsediklerini söyleyen Durmaz, son olarak şunları dile getirdi: "HÜDA PAR olarak kuruluşumuzdan bugüne halkımıza hizmet etmenin, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için seferber olmanın en büyük ve en önemli hedeflerimiz arasında olduğunu ifade ettik. Halka hizmet etmeyi, Hakka hizmet etmekle eşdeğer gördük. Bu düşüncelerle yaptığımız ziyaretlerde tespit ettiğimiz ve gündeme getirdiğimiz sorunların çözüme kavuşması için işin takipçisi olacağız." VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *