image

Çevrede bulunan evlerle birlikte nüfusları yaklaşık bin 500 olduğunu belirten afet konutlarında ikamet eden vatandaşlar, şebeke suyuna adeta hasret kaldıklarını söyledi.
Sularının çok yetersiz kaldığını, yetersiz su nedeniyle yapılan su deposundaki suyun ise kirlilikten kullanılamayacak durumda olduğunu ifade eden konut sakinleri, yaklaşık 5-6 aydır bu sorunla yaşadıklarını kaydetti.
Özellikle kavurucu sıcaklarda su sıkıntısı yüzünden büyük mağduriyet yaşadıklarını vurgulayan konut sakinleri, şebeke suyunun yetersiz kaldığını, sorunu iletmelerine rağmen ise herhangi bir çözümün bulunamadığını ifade etti.
Tek isteklerinin bir an önce su sorununun giderilmesi olduğunu dile getiren konut sakinleri, İLKHA aracılığıyla yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

“Banyo yapamaz, elbiselerimizi yıkayamaz hale geldik”
Eskisi gibi şebeke suyundan istifade edemediklerini belirten konut sakinlerinden Abdulgaffar Ashi, “Yaklaşık 23 yıldır burası kurulmuş durumda. Suyumuz şebeke kaynağından geliyor ama eskisi gibi bu sudan faydalanamıyoruz. Çünkü şebeke suyumuz bize yetmiyor. Bunun üzerine bize kuyu açıldı ama o da bize yetmiyor. Özellikle bu yıl çok ciddi bir su sıkıntısı yaşıyoruz. İnşa edilen konutlardan dolayı giderek nüfusumuz çoğaldığı için şebeke suyumuz bize yetmiyor. Bu nedenden dolayı banyo yapamaz, elbiselerimizi bile yıkayamaz hale
geldik. Yetkililerden ricamız yaşadığımız su sorununa çözüm bulmalarıdır.” dedi.

“5-6 aydır bu sorunu yaşıyoruz”
Suyun olmaması nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Hasan Doğru ise şunları söyledi:
“Suyumuz sürekli kesiliyor. Hatta su yüzünden mahallede kaç defadır kavga çıkıyor. Su sorunumuz konut sayılarının çoğalmasından kaynaklanıyor. Ev sayısı arttığı için bu mahalleye verilen şebeke suyu yetmiyor. Bu yüzden rahatlıkla elimizi yıkayamıyoruz, abdest almakta zorluk yaşıyoruz. Yaklaşık 5-6 aydır bu sorunu yaşıyoruz. Batman Belediyesinden ricamız yaşadığımız su sorununa çözüm bulmalarıdır.”

“Tek isteğimiz şebeke suyumuzun gelmesidir”
Su sorununa bir çözüm istediklerini ifade eden Ahmet Bingöl, “Çevrede konut sayıları arttığı için şebeke suyu buraya artık yetmiyor. Buranın nüfusu bin 500’e yakındır. 5-6 aydır yaşadığımız su sorununa artık çözüm istiyoruz. Bu sorunumuzu belediyeye defalarca ilettim ama tek kişi gittiğim için sorunu çözmüyorlar. Belediyeden tek isteğimiz şebeke suyumuzun gelmesidir. Başka bir şey istemiyoruz.” diye konuştu.

“Çocuklarımız kumlu su içtiği için sürekli hasta oluyor”
Günün büyük bir bölümünde suyun akmadığını dile getiren Tenha Resuloğlu, “Suyumuz çoğu zaman olmadığı için dayanacak gücümüz kalmadı. Çocuklarımız kumlu su içtiği için sürekli hasta oluyor. Makinalarımız bozuluyor. Su akmadığı için ihtiyaçlarımızı gidermek için kaynanamlara gidiyorum. Su sorunumuzun artık çözülmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ne çocuklarımıza banyo yaptırabiliyor ne de çamaşırlarımızı yıkayabiliyoruz”
Aylardır devam eden su sorunu yüzünden çok ciddi mağduriyet yaşadıklarını kaydeden Hatice Orhan, “Suyumuzun ne zaman akacağının saati belli değil. Musluklardan bazen çamur aktığı için çocuklarımız hastalanıyor. Yeter artık 5 aydır bu şeyi çekiyoruz. Bazen günde bir saat geliyor sonradan kesiliyor. Bu yüzden ne çocuklarımıza banyo yaptırabiliyor ne de çamaşırlarımızı yıkayabiliyoruz. Çoğu zaman suyumuz gece yarısı saat 03.00’da geliyor. Artık yeter, dayanamıyoruz. Bu suyumuza çare bulun.” dedi.

“Bıktık artık”
Yaşadıkları su sorununa tepki gösteren bir diğer konut sakini Güler Çokbilen ise şunları söyledi: “Suyumuz düzenli gelmediği için çamaşır makinalarımız bozuldu. Biriken bir günlük kirli çamaşırlarımızı 3 günde yıkayabiliyoruz. Bıktık artık bu su sıkıntısından. Su kesintilerinden dolayı kavgalar çıkıyor.”(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *