image

 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un ikinci el araç piyasasındaki fahiş fiyatların önüne geçmek için şirketlere “6 ay ve 6 bin kilometre” sınırlaması getirileceğini açıklamasının ardından galeriler ellerindeki sıfır kilometre araçları alel acele satışa çıkarmaya başladılar.

2022 Araç ilanları arttı!

Bakan Muş’un açıklama yaptığı 10 Ağustos tarihinden 13 Ağustos tarihine kadar olan sürede ilana konulan 2022 model araç sayısı ortalama yüzde 30 arttı.

Otomotiv data şirketi Cardata’nın derlediği verilere göre, 10 Ağustos Çarşamba ile 13 Ağustos Cumartesi günleri arasında Türkiye’deki ikinci el araç satış platformlarında 2022 model araç ilanlarının sayısı yüzde 30 oranında arttı. Ortalama 7 bin adet olan ilandaki sıfır kilometre araç sayısı söz konusu 3 gün içerisinde 10 bin adedin üzerine çıktı. Satışa konulan sıfır araçların yüzde 80’nin C ve D segmentindeki araçlar olması dikkatleri çekti.

Henüz fiyatlar düşmedi!

“Sıfır kilometre” ikinci el araç fiyatlarında henüz bir düşüş yaşanmış değil, ancak uzmanlar 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasının yürürlüğe girmesinin ardından fiyatlarda bir miktar daha düşüş yaşanabileceğini belirtiyor.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *