image

 

            

Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇELİK Hafta Sonu 107 kurumda açılan Ortak Sınavları Destekleyici ve Yetiştirici kursları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Okullarda öğretmen ve öğrencilerle görüşen Mehmet ÇELİK bu yıl uygulanacak olan sistemle ilgili açıklayıcı bilgiler verdi.

KURSLAR TÜM OKULARDA AÇILACAK

“Öğrencilerimize bu kurslarımızda okul derslerine ek olarak  Öğrenci, öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek, Eğitim sürecinde öğretmenlerin ve okulun rolünü daha etkin kılmak, Ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasını sağlamak, Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak amacıyla ilk defa bu yıl uygulanan Ortak Sınavları Destekleyici ve Yetiştirici kurslar tüm okullarımızda ve Halk Eğitimi Merkezlerinde açılmıştır” diyen ÇELİK sınavlar ile ilgili olarak “Öğretim programlarının yaklaşımıyla örtüşmeyen, öğrencinin bilgisinin ölçülmesine ağırlık veren tek yönlü ölçüm yapan, ilgili sınıf düzeyinin kazanımlarıyla ilişkisiz madde kökleriyle oluşturulan, geçerliliği güvenirliği düşük sorular sorulmayacağını” söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇELİK açıklamalarının sonunda “Bu uygulamanın temel niteliği,   öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil,  geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. Bunun için eğitimin paydaşları eğitimi bir süreç içerisinde planlanmalıdır” dedi.

Ortak Sınavları Destekleyici ve Yetiştirici kursları ziyaretinde Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇELİK’e Şube Müdürü Abdurrahman KARDAŞ eşlik etti. Şeyhmus Toprak

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *