image

28 Şubat Darbesi’nin faillerinden Çevik Bir'in, geçirmiş olduğu hastalık sebebiyle geçtiğimiz günlerde tahliye edildiğini hatırlatan HÜDA PAR, çok daha ağır hastalıkları olan mahkûmların görmezden gelindiğini; bunun hukuk ve adalet adına üzüntü verici olduğunu belirtti.

"Cezaevleri birer eza evleri olmaktan çıkarılmalıdır." ifadesine yer verildiği açıklamada, "Hasta mahkûmların, tedavilerinin daha rahat yapılabilmesi için işledikleri suçlara bakılmaksızın tedavi süreci boyunca mutlaka infazları ertelenmelidir. Bu hak, sadece seçkinler için değil, bütün mahkûmlar için uygulanmalıdır. Bu çifte standarttan vazgeçilmediği sürece hukuk mekanizmasına yönelik tartışmalar sona ermeyecektir." Denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Cezaevleri mevcut koşullar itibariyle ya kronik hastalıklara sebebiyet vermekte ya da var olan hastalıkların ilerlemesini kolaylaştırmaktadır. Özellikle ağır infaz rejimi uygulanan mahkûmların kronik hastalıklarının da olması durumunda kendi bakımlarını sağlayabilmeleri, tedavi edilebilmeleri, tedavilerine paralel beslenme ve diğer imkânlardan yararlanabilmeleri mümkün değildir. Bu yüzden kanser gibi ağır hastalıkların cezaevlerinde pek çok ölüme de sebebiyet verdiği kamuoyunun malumudur. Burada devlete düşen görev, ağır hastalığı bulunan mahkûmların bakımlarının sağlanması ve son zamanlarını aile fertleriyle geçirebilmeleri adına infaz ertelemenin kolaylaştırılmasıdır. Bu anlamda Adli Tıp Kurumu siyasi saiklerle hareket etmekten vazgeçmeli, tam teşekküllü diğer hastanelerin de raporlandırma yapabilmesi sağlanmalıdır.”

Enflasyonla mücadele konusuna da değinilen açıklamada, “Her ay açıklanan dış ticaret verilerini, bu süreçte cari açığın da giderek daha fazla arttığını gösterdiğini belirten Emiroğlu, "Temmuz ayı verilerine göre dış ticaret açığı yüzde 144,5 artarak 10,6 milyar dolara yükseldi. Düşük tutulan politika faizine karşın reel faiz oranlarındaki tırmanış, cari açığın finanse edilmesinde kullanılacak finansal kaynakların finans kurumları ile bir avuç mutlu azınlık tarafından kullanıldığını göstermektedir. Merkez Bankası Başkanı’nın son açıklamaları, yatırım için devletin sağladığı düşük faizli kredilerin önemli bir bölümünün yatırım yerine ekonomik durumu daha da kötüleştirecek şekilde dövize yatırıldığını ya da üretilen malların stoklanarak iç piyasada fiyat artışlarına neden olunduğunu göstermiştir." dedi.

Açıklamada, "Sonuçta hayat pahalılığı, açlık ve yoksulluk bir tarafta dururken diğer tarafta bu kriz ortamında dahi tarihi kâr rekorları kıran bir bankacılık sektörü oluştu. Servet sahibi bir avuç mutlu azınlık servetlerine servet katıyor. Bu durumun farkında olan yetkililer hesap sorabilirlik ve denetim adına hiçbir tedbir ya da yaptırım uygulamıyorlar. Uygulamadaki ekonomik model, kamu kaynaklarının zengin elitlere peşkeş çekilmesinden başka bir işe yaramamıştır. Bu büyük adaletsizliğe rağmen sıradan vatandaşlara ellerindeki azıcık döviz miktarlarını ya da ziynet eşyalarını enflasyonla mücadele ya da kuru dengeleme adına bozdurma çağrılarının yapılması ise tuhaf bir çelişkidir." Denildi.

Açıklamada, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıda aralarında kadınların ve çocukların da olduğu en az 45 Filistinlinin şehid olduğu, 360 Filistinlinin ise yaralandığı edildi.

Açıklamada, “ABD Başkanı Biden’in son ziyaretiyle katliam ruhsatı alan Siyonist rejim tüm barbarlığına rağmen bölge ülkeleriyle normalleşme anlaşmaları imzalamakta, cephesini her geçen gün genişletmektedir. İşgali ve katliamı meşrulaştıran, Filistinlileri katil sürüsüne teslim eden bu iş birliği anlaşmaları derhal sonlandırılmalıdır. Kuru kınama açıklamalarıyla sorumluluktan kaçmaya çalışan bölge ülkeleri işgal sonlanana kadar direniş güçlerini her açıdan desteklemeli, Siyonist rejimle tüm ilişkiler kesilmelidir. Aksi takdirde bugün Filistin’de, Suriye’de gerçekleşen, Lübnan’ı tehdit eden işgal tüm bölgeye yayılacaktır. Müslüman kamuoyu, yönetimlerin yaptırım gücünü kullanması için ivedilikle ayağa kalkmalı, Filistin meselesi gündemden düşürülmemelidir.” Denildi. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *