image

 

 

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Hakan Pamukçu, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada binlerce hastanın organ beklediğini ancak bağışın talebi karşılamadığını söyledi. Pamukçu, organ bağışında da bulundu.

Pamukçu, bugün Türkiye’de binlerce hastanın organ beklediğini hatırlatarak, organ bağışının önemine dikkat çekti. Halkın, organ bağışı konusundaki bilgi-bilinç düzeyinin son yıllarda gelişme göstermesine rağmen, organ bekleyen hastaların artışı karşısında sayının çok yetersiz kaldığını belirtti.

Doku bağışına dikkat çekmeye çalışıyoruz

Her yıl yaklaşık 6 bin hastanın organ bulunamadığı için hayatını kaybettiğinin altını çizen Pamukçu, “3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında, Genel Sekreterliğe bağlı hastaneler bünyesinde çeşitli etkinliklerin de yapılacağını söyledi. Pamukçu; “Türkiye’de, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Hastanelerimiz kapısından giren herkesi organ bağışı konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Bu nedenle Batman KHB’ne bağlı olan hastanelerimiz bünyesinde stantlar kurduk, bilinçlendirme eğitimleri ile organ ve doku bağışına dikkat çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Binlerce Hasta Organ Nakli Bekliyor

Sağlık Bakanlığı bekleme listesinde yaklaşık 28 bin hastanın kayıtlı olduğunu ve organ beklediğinin altını çizen Pamukçu şöyle devam etti. “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor.”

PAMUKÇU’DAN ORGAN BAĞIŞI

Aynı zamanda organ bağışında bulunan Pamukçu, organ ve doku bağışında daha duyarlı olunması gerektiğini de söylüyor. Mahmut Aytekin

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *