image

Piknik alanları konusunda ciddi sıkıntı yaşayan ve özellikle sulu piknik ihtiyacını karşılamak için ta Nusaybin gibi uzak yerlerde bulunan Beyazsu gibi piknik alanlarına gitmek zorunda kalan Batman halkı, yakınlarında bulunan piknik alanlarının sahipsiz bırakılıp değerlendirilememesinden şikâyetçi.
İlgilenildiği halde Beyazsu gibi piknik alanlarına rakip olabilecek yerlerden biri de Hasankeyf’e bağlı Üçyol( Dıfne)  Köyünde bulunan Çınaraltı Piknik alanı. Piknik alanının sahibi Abdulkerim Öner, yaptığı açıklamada piknik alanlarının her türlü imkâna sahip olduğunu söyledi. 
Öner, yaz aylarında, özellikle Ağustosta tarım arazilerinin sulanmasından ötürü sularının azaldığını, su sorununun halledilmesi halinde piknik alanının Beyazsuyu aratmayacağını söyledi. Öner, su sorununun giderilmesi konusunda Hasankeyf kaymakamlığına seslenerek yardım talebinde bulundu. 
YANIBAŞIMIZDA BEYAZSU GİBİ BİR PİKNİK ALANI VAR
Çınaraltı Piknik alanın Hasankeyf yolu üzerinde bulunduğunu, ulaşımın çok kolay olduğunu belirten Öner, “ Yanı başımızda Beyazsu’yu aratmayan bir piknik alanımız var. Tüm imkânlarımız var. Ağaçlarla kaplı büyük bir alan… Ortasından bir dere de geçiyor. Vatandaşların gelip oturacakları tahtlar da var. Kebap yapmak için ızgaralıklarımız bulunuyor. Piknik alanında bir kantinimiz, mescidimiz, bayanlar ve erkekler için ayrı lavabo ve tuvaletlerimiz mevcut. Tatlı su sıkıntımız da yok. Alan temiz ve hijyenik. Ailelerin rahat bir şekilde gelip piknik yapabilecekleri bir mekân” ifadelerini kullandı.  
YETKİLİLER SU SORUNUNU HALETMELİ
Batman halkının piknik alanları konusunda ciddi sıkıntı çektiklerini belirten Öner, “ Biliyorsunuz piknik alanları konusunda büyük sıkıntı var. Batman’a yakın sulu piknik alanları yok. Yeşil alanlar bile yok. Batmanlılar piknik ihtiyaçlarını gidermek için ta Beyazsu gibi yerlere gidiyorlar. Yanı başlarında böyle bir yer var ama ne yazık ki sahipsiz. Özellikle Ağustos ayında araziler sulandığı için suyumuz azalıyor. Hasankeyf kaymakamlığı buraya sahip çıkıp su sorununu çözerse ve başka imkânlar sağlarsa burası ikinci bir Beyazsu olabilir” ifadelerini kullandı. M. ŞERİF DURMAZ



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *