image

Batman’da bir araya gelen inşaatlarda demir ustalığı yapan işçiler, basın açıklaması yaparak yevmiyelerinin artırılmasını talep etti.

Kendilerine verilen yevmiyelerin az olması nedeniyle iş bırakma kararı aldıklarını belirten işçiler, yevmiyelerine zam yapılana kadar çalışmayacaklarını ifade etti.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Hamza Günaydın, Türkiye’nin yüksek enflasyonla mücadele ettiğini, her geçen gün hayat şartlarının zorlaştığını belirtti. Günaydın, bundan dolayı soğuk demir ustaları olarak zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini kaydetti.

“YAZIN KAVURUCU SICAKLARDA, KIŞIN DA ZEMHERİ SOĞUKTA ÇALIŞMAKTAYIZ”

Yaptıkları işin zor bir meslek olduğunu vurgulayan işçi, “Yazın kavurucu sıcaklar altında ve kışın da zemheri soğuğu altında çalışmaktayız. Birçok demir ustası ve hemşerilerimiz düşük yevmiyelerden dolayı ailesini, çoluk çocuğunu bırakıp şehir dışında veya yurt dışına çalışmaya gitmektedir.” dedi.

“BU ZOR ŞARTLAR ALTINDA SOSYAL BİR YAŞAM SÜRDÜRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Yüksek enflasyondan dolayı aldıkları yevmiyelerin her geçen gün eridiğini ifade eden İşçi, şöyle devam etti: “Aldığımız yevmiyeler kiraya mı yetsin, gıdaya mı yetsin, çoluk çocuğumuzun eğitim masraflarına mı yetsin veya temel ihtiyaçlarımıza mı yetsin? Bu zor şartlar altında sosyal bir yaşam sürdürmemiz mümkün değildir. En azından ailelerimize ekonomik ve sosyal anlamda bir rahatlamayı sağlayacak bir yevmiye artışı talep etmekteyiz.”

“İSTEDİĞİMİZ YEVMİYE 400 TL’DİR”

Yevmiyelerinin artırılmasını istediklerini belirten işçi, “Bizler soğuk demir ustaları olarak istediğimiz yevmiye artışı sağlanmayana veya istediğimiz yevmiye verilmeyene kadar çalışmamaya karar verdik. İstediğimiz yevmiye 400 TL’dir. Valimiz Ekrem Canalp'ın da desteğini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *