image

Yaşanan ekonomik krizle beraber sıfır beyaz eşya ve mobilyaya ardı ardına zam gelince, spot pazarına artık evlenecek çiftçiler de ilgi gösteriyor.

Evlilik hazırlığında olan çiftler, fiyatların yükselmesinden dolayı 2’nci el eşyaların satıldığı spot pazarlarına giderek bütçelerine uygun sıfır denginde beyaz eşya, mobilya ve küçük ev aletlerine kadar ihtiyaçlarını alıyorlar.

Spot pazarlarının, alım gücü düşük olan vatandaşların uğrak yerinin olmasının yanında, tayini çıkıp eşyasını getiremeyen memur ve üniversite okumaya gelip ev tutan öğrencilerin de uğrak mekânı olduğunu belirten esnaf, son zamanlarda yaşanan fiyat artışlarından dolayı evlenecek çiftler de beyaz eşya ve mobilyalarını almak için spot pazarını tercih ettiğini belirtiyorlar.

"SIFIR ÜRÜNLER PAHALI OLDUĞU İÇİN UYGUN BİR ŞEKİLDE ALIP EVİNİ DİZMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Sıfır ürünlerden daha çok 2’inci el ürünlerinin tercih edildiğini belirten Gökhan Çapku, "Halkın alım gücü bayağı bir zayıfladığı için vatandaşlar 2'nci el ürünlere daha çok rağbet gösteriyorlar. Vatandaş gidip mağazadan eşya alamıyor. Mağazadaki fiyat ile burası arasında 2-3 kat fark var. Burada 2’nci el ürünleri çok uygun olduğu için milletin bir yönelmesi daha çok oluyor. Genelde artık bu pazarı eskiden alım gücü düşük olan vatandaşlar tercih ediyordu. Artık burayı evlenecek çiftler de tercih ediyorlar. Sıfır ürünlerin fiyatı pahalı olduğu için mecburen buraya gelip uygun bir şekilde alıp evini dizmeye çalışıyorlar." dedi.

Evlilik hazırlığında olan çiftler, fahiş fiyatlardan dolayı 2’inci el eşyaların satıldığı spot pazarlarına giderek bütçelerine uygun eşya aradığını belirten Memik Uzunöz ise spot pazarının evlilik hazırlığında olan çiftler tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

Uzunöz, "2’nci el ürünlere evlenecek çiftlerden büyük bir rağbet var. Gelip 2’nci el ürünlere bakan evlenecek çiftler, uygun ve ucuz beyaz eşya ve mobilyaları tercih ederek evini bu şekil dizmeye çalışıyor. Kaliteli üründen ziyade sıfır ürün alım güçleri olmadığı için sıfır denginde eşyaları tercih ediyorlar. Milletin alım gücü çok düştüğünden ve fiyatların dengesiz olarak yükselmesinden dolayı halkı ciddi manada etkiliyor." ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *